A keresztényellenességről

2013. június 01. 11:20

Miért keresztényellenes jogilag egyenrangúvá tenni két, eddig jogilag nem egyenrangú csoportot?

2013. június 01. 11:20
Captain
Papírhajó

„A keresztényellenesség témaköre valahogy mindig a melegekre fut ki. Az interjúban kérdezett hölgy is konkrétan gyakorlatilag csak az LMBT-közösség életét és jogi helyzetét pozitívan befolyásoló döntések ellen emeli fel a szavát. De miért keresztényellenes jogilag egyenrangúvá tenni két, eddig jogilag nem egyenrangú csoportot?

A keresztény egyháznak jogában áll a saját szervezetén belül nem összeadni meleg párokat. Jogában áll nem elfogadni a melegek és nem melegek egyenjogúságát. Jogában áll azt mondani, hogy a házasság férfi és nő közötti, Isten által megszentelt egység. Jogában áll helyteleníteni, ha a szerinte helyes fogalmaktól eltérő fogalmakat adoptál egy jogrend. De ez távolról sem ellenük szól, ez nem a keresztény értékrend elleni támadás. Az lett volna pár száz évvel ezelőtt, amikor az állam és az egyház még szoros szimbiózisban élt, de ma, amikor a kettő egymástól külön működik, ezt már nem lehet kijelenteni. Ha így lenne, akkor a keresztény egyházak felfogása a házasságról államellenes lenne azokban az országokban, ahol legális az azonos neműek házassága. Ez természetesen nonszensz.

Persze ne felejtsük el, hogy nem kevés keresztény közösség létezik a világon, amelyik másként gondolkodik, nem a keresztény fősodorral menetel együtt, így szenved az egyházi diszkrimináció miatt. Mi van azokkal a keresztényekkel, akik melegek? Mi van azokkal a keresztényekkel, akik valóban hisznek Istenben és gyakorolják vallásukat, de gyermekük, ismerősük, barátjuk az LMBT-közösség tagja, és szeretnék, hogy házasodhasson, fogadhasson örökbe? Ők is keresztényellenesek? Ők önmaguk ellenségei? Öntagadók?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2013. június 03. 00:13
Helyesen: Legalábbis ne velem, meg olyanokkal akik nemcsak a borítóját látták a Szentírásnak és a Tórát előbbre teszik mint a zsolozsmás könyvet. Bocsánat, már fáradok.
picur3ka
2013. június 02. 23:47
Ehhez mit szolsz, Veronika Kugler? "Az egyes emberek privátautonómiáját tiszteletben kell tartani. Jogom van nem szeretni a keresztény egyházakat, jogom van kifejezni ellenérzéseimet ellenük és jogom van nem részt venni a vallási életben." Jogom van nem szeretni a zsido vallast, jogom van kifejezni ellenerzeseimet ellene es jogom van nem reszt venni a vallasi eletukben.
thymian
2013. június 02. 11:22
Az Alaptörvényre és a jogra hivatkozni azért álságos, mert épelméjű ember belátja, hogy teljes egyenlőség nem volt és nem lesz soha. Az egyik szegény, a másik gazdag, az egyik látó, a másik vak, az egyik homoszexuális a másik heteroszexuális. Ha abból indulunk ki, hogy ez egy fejlődési rendellenesség, akkor már eleve a születés előtt eldőlt a dolog és semmilyen alaptörvény nem tudja felülírni. Ha valaki vallásos, lehet Isten akaratának tekinteni, ha nem akkor el kell fogadni, hogy ezt dobta a gép. Egy vak sem követeli, hogy neki törvény biztosítsa, hogy filmrendező lehessen és ha nem lehet, -mert van annyi esze, hogy belássa, nem képes rá- nem kiált diszkriminációt, nem követeli minden fórumon, nem szervez tüntetéseket vak büszkeség cím alatt. Attól egy meleg is nyugodtan élhet ÁLLAMBAN, lehet boldog és élhet úgy, ahogy neki jó, azt az egyet leszámítva, amitől a természet megfosztotta. Ilyen alapon a vak is követelhetne mindenben azonos jogokat a látókkal, csak általában bennük van annyi bölcsesség, hogy belássák, ez lehetetlen és nem kezdik el a többséget hibáztatni azért, mert a nem látó kisebbséghez tartoznak és ezért bizonyos területen csorbulnak a jogaik. A melegek nem tartoznak a bölcs emberek közé.
neven
2013. június 02. 11:11
Hazánk ezer éve keresztény értékeken nyugszik (a Szentírás is szépen írja, hogy a férfi elveszi a nőt..)...és nem meleg értékeken!!!!!! Azok az államok amelyek az ilyen perverz dolgokat államilag elismerté, tűrté tették,vagy ahol általánossá váltak, azok hamar elbuktak: lásd a görög városállamokat, a Római birodalmat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!