Fegyverbe!

2013. május 07. 18:58

Ne lássam a hócipőmet, ha nem egy újabb gigaherdálás van kilátásban.

2013. május 07. 18:58
Veress Jenő
Népszava

„Valami rettentő nagy sumákság készül, ha nem csal meg az orrom. Újrafegyverkezésre van szükség ugyanis Magyarországon a honvédelmi miniszter szerint, mert a honvédség haditechnikája 10 éven belül teljesen tönkremegy – így búsong Hende Csaba, a magyar Svejk. Nem volt túl régen, amikor a mai kormánypárti sajtó epét hányva írogatott arról, hogy a szocik drágáér' felújítanák a haditechnikát – de hát ezek a »komenisták« voltak. Most nemzeti felújításra van szükség.


A Gripen-programot leszámítva az ország nem szerzett be haditechnikai eszközöket. "Amit használunk, annak túlnyomó részét még a Varsói Szerződés idején gyártották, 30-40 éve – fogalmazott a miniszter. Most hagyjuk, hogy mennyire volt bűzhödt a Gripen-beszerzés (inkluzíve Selmeczi szenátorina hírhedt F-16-os lobbijával, ha emlékszünk)... Ne lássam a hócipőmet, ha nem egy újabb gigaherdálás van kilátásban. De a szabadlábam többet ér, semhogy találgassak...”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2013. május 08. 09:52
A "vereseknek" 1919-ben volt egy ilyen Fegyverbe! plakátja, amin egy proli üvöltött egy veres ronygyot rázva. Ez a Veres is olyan veres lehet.
Jason Bourne
2013. május 08. 07:41
Pedig van mit újítania a honvédségnek... Föleg a szállítóhelikopterek és szállítórepülök terén. Páncélosokat se ártana beszerezni, mert sajnos a szocik a T72-eseket elajándokzták...
Soma
2013. május 07. 21:03
Unalmas sárdobálás ez, kérem! Tessék leírni a valóságot! Miért is kell "fegyverkezni" ?
oskar
2013. május 07. 20:42
Mi a fenének nekünk hadsereg? A javak több mint 80 %-a külföldiek kezében van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!