ByeAlex a tizedik: szénné fikáztuk!

2013. május 19. 15:02

Tény, hogy biztatás helyett a hazai közvélemény tulajdonképpen kiseggelt a saját delegáltunk mögül.

2013. május 19. 15:02
Kopányi Balázs
HajduPress

„Van ebben a Bye Alex sztoriban valami, ami mellett meg kell állnunk legalább egy ásónyomnyira. Váratlanul feltűnik egy némiképp rendhagyó küllemű filozófus srác, zsebében egy összegyűrt papírral, melyen egy Kedvesem című nótácska, kicsikét elvont, tinglitangli zenéje és szövege lapul, majd a srác és a dal kijut egy kontinensviadalra.

Mi az első reakció? Hát persze! Fikázzuk sz@arrá! Hogy ki? Hát persze, hogy a legharsányabban mi, magyarok! Hát persze, olyan jó (új)magyar szokás (sőt divat) lett ez, hogy mindenkit, mindenért fikázunk, hogy közben még azt is elfelejtettük, hogy éppen a saját versenyzőnket hagytuk sz@arba, hogy tulajdonképpen a körülöttünk élők rajtunk röhögtek, mondván, nézd már a hülye magyarokat, a saját indulójukat szapulják halálra. Gratulálok, ebben ismét sikerült összefogni!

Szerencsére azonban nem csak magyarok élnek Európában, szombat este pedig mindenki, aki nem kedvelte, utálta, vagy éppen szerette a produkciót az is boldog és büszke lehetett. Merthogy ennek az egész puccparádénak az égvilágon semmi értelme, mégis olyan jól tud esni az, hogy végre valahol ott vagyunk, jelen vagyunk és 39 ország versenyén a 10. helyet hozza haza nekünk ez a rendhagyó külsejű filozófus srác a tinglitangli nótájával. Merthogy ez történt. Bármennyire nem hittük, Bye Alex matematikailag messze jobban szerepelt, mint az elmúlt években Wolf Kati vagy a Compact Disco.

Tanulság? Azt vonja le mindenki magának. Tény azonban, hogy a magyar srác hozott nekünk egy 10. helyet és nem kevés büszkeséget is, amit meg kell köszönnünk daltól, fizimiskától függetlenül. Tény, hogy biztatás helyett a hazai közvélemény tulajdonképpen kiseggelt a saját delegáltunk mögül. Tény, hogy Európa viszont szerette a produkciót és ezt szavazatokban nyíltan ki is fejezte. És számomra nyilvánvaló az is, hogy ezen az úton járva még nagyon soká leszünk igazán európaiak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sylvieoro
2013. május 21. 16:54
Egy csendes kérdés: határon túli honfitársaink (Szlovákia, Románia, Ukrajna) hol voltak szombat este? Tisztelet és köszönet a kivételnek, Horvátországnak!
nimród
2013. május 20. 16:59
Nagyon elgondolkodtató, és örvendetes a németektől kapott 12 szavazat. Ennyire tetszett nekik Alex és a produkciója? Bizonyára tetszett. De csak ez volna a 12 szavazat oka? Kétlem. De akkor mi még? Nem lehet, hogy a német átlagember nem Konrád György és társai, illetve a jelenlegi magyar kormánypolitikát és Magyarországot támadó, balliberális értelmisége szavára hallgat? Hanem éppen ellenkezőleg, azt mondja: ha ti támadjátok a magyarokat, akkor mi csak azért is magyar versenyzőre szavazunk? (Ezt elég valószínűnek tartom.) De mi van az osztrákokkal? Ők nagyjából egy húron pendülnek a németekkel. Ők sem nagyon szeretik a saját ballib értelmiségüket. Viszont nem adtak egy szavazatot sem Alexre. Rejtély.
vigyor
2013. május 20. 13:19
Gratulálok neki. Én ugyan nem kedvelem a zenéjét, az egész versenyt sem, de ha megdolgozott érte, akkor megérdemelte. Annyit megteszek, hogy megjegyzem a nevét...
decens
2013. május 20. 13:13
Ennek az alaknak elsősorban a kinézete fáj. Barabás Miklós se tudott volna jellemzőbb képet festeni... Legyen egy étel bármilyen finom, ha a tányéron hányadék kinézete van. Egyébként meg Alexnek szerintem hangképzési gondjai vannak; hogy mer magyarul énekelni az, aki képtelen egy egész hangot kiénekelni normál handerővel? Némileg olyan, mint Zorán, aki az orrán át énekel. Nyerő lehetett volna ez a dal, ha valaki énekelni tudó adja elő. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!