Kapolyi szerint továbbra is létezik az MSZDP

2013. május 30. 10:18

Bár a Magyarországi Szociáldemokrata Párt hétvégi kongresszusán feloszlatta magát, illetve Kapolyi László kizárása mellett döntött, utóbbi továbbra is állítja: pártja nem szűnt meg.

2013. május 30. 10:18

Én vagyok közel két évtizede a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke – jelentette ki Kapolyi László a HírTV Magyarország élőben című műsorában annak kapcsán, hogy pártja hétvégi kongresszusán feloszlatta magát, illetve kizárta őt a pártból. Kapolyi viszont elmondta: nem hiszi, hogy „szabálytalanul összehívott gyűléseken valakit ki lehet zárni”, így az MSZDP szerinte az ellenkező híresztelésekkel szemben nem szűnt meg. Hozzátette: a megállapításokat tevő bizottság nem is találkozott vele, ő azt sem tudja, miről van szó.

Nemhogy nem szűnt meg az MSZDP, hanem a történelmi szociáldemokrata párttal május közepén alá is írt egy együttműködést” – jelentette ki Kapolyi, aki cáfolta azt is, hogy a pártnak tisztázatlan pénzügyei lettek volna. Mint mondta, közpénzt soha nem kaptak, a pártot pedig ő tartja fenn a személyes jövedelméből. „Ott visszaélésről nem lehet beszélni, amikor valaki a saját jövedelméből tart fönn egy pártot” – vélekedett Kapolyi.

A párt elnöke úgy véli, Schmuck Andornak volt szándéka őt megpuccsolni, akiről viszont neki „se hideg, se meleg” véleménye nincsen. Hozzátette: 1948-as folyamatokat vél felfedezni a történések mögött, mivel akkor volt elmondása szerint, hogy „a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot megették”. Kapolyi elmondta: önálló pártként működnek tovább, az MSZP által szorgalmazott együttműködésbe pedig nem szívesen menne bele, mivel szerinte „egy neoliberális gazdaságpolitikát magáénak tudó párt soha nem lehet igazi szociáldemokrata párt”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. május 30. 21:42
Sőt! Létezik egy ún. Történelmi Szociáldemokrata Párt is! Mondjuk vannak max. úgy néhány tucatnyian...de aki a kicsit nem becsüli...stb. :)
szabadhajdu
2013. május 30. 21:10
Megszólalt a vín komenyista, pedig börtönben lenne a helye, ha bírta volna idáig a kényszer munkát, egy third party contract keretében megvalósított Észak-Koreai munkatáorban.
kjkj945
2013. május 30. 17:04
Ki az a Kapolyi???
hátakkor
2013. május 30. 17:03
Még több MSZDPmszpe14pmlmplpdk-t a zembereknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!