A liberális elvtársak

2013. május 13. 12:25

A liberális hvg.hu véleményrovatában Tömpe István, az állampárt utolsó pénzügyminiszter-helyettese mereng.

2013. május 13. 12:25
Bezerédi
Kerdem

„Mi történik most? A liberális hvg.hu véleményrovatában nem más, mint Tömpe István, az állampárt utolsó pénzügyminiszter-helyettese, az ÁVÜ vezetője, főkáder mereng az államigazgatás mai állapotáról. A hvg.hu-s cikkből kirajzolódó szakértő imázs persze ne zavarja meg senki tisztánlátását. Egy igazi kommanccsal állunk szemben. (...)

A cikket elolvasva igazolva látjuk Horn Gyula szakértelemről szóló intelmeit. Tömpe ugyanis nemcsak a CV-je alapján ért mindenhez (most éppen egyetemi tanár Győrben, korábban egyszerre volt MÁV-elnök és bankvezér), hanem írása alapján is. Csak a rövid összefoglalás kedvéért, az írásból számunkra legemlékezetesebb pontok röviden, továbbá rövid kommentjeink, utóbbi zárójelben:
1.    Rákosi idején lerobbant, Kádár idejében részben újraépült, de a rendszerváltás után újra lerobbant a magyar államigazgatás. (bizonyítás nincs, csak tények vannak)
2.    Forradalmi közöny jellemzi a politikai osztályt, amikor nekiront a közigazgatásnak
3.    A szövegben expressis verbis előkerül a »rendszerváltás istene« kifejezés (???)
4.    A kabinetek afféle »Gerő-titkárságok«. (ha ő mondja…)
5.    »Change management”, »bypass«, »human flesh« (a szovjet, őőő angol szótárból)
6.    »Újra és újra szembesülünk a magyar elitből hiányzó tradíció és hiányzó mértékélmény romboló hatásaival.   Sokféle módon és okból szorulunk ki Európából, s ez láthatóan örömet okoz a mai politikai vezetésnek. Ám eközben saját hagyományos civilizációnkból is kiszorulunk, s ez nagyobb veszélynek látszik, mint az egotrip, amelyet szabadságharcnak is szoktak nevezni.«(mondja ezt a szocializmus idején Genfben kutató, hagyományőrző elvtárs, mert volt, aki akkor sem szorult ki sehonnan)
7.    »Egy legenda szerint a mai garnitúra egyik nagyfőnöke azt taglalta, hogy szét kell zavarni az államigazgatást, a mi fiataljainkat kell berakni, egy idő után majd beletanulnak a szakmába. Kommunista alapvetést hallani egy antikommunista szájából kifejezetten mulatságos lenne, ha nem éppen az államigazgatás sírbeszédjének első mondatát hallanánk.«

Mielőtt bárki azt hinné, rosszul lát, tisztázzuk: egy kommunista család sarja, az ÁVÓ utódját megszervező  Tömpe István fia kommunizmussal és nepotizmussal vádolja a mai vezetést, hogy »fiatalokat raknak be« az államigazgatásba. Innentől csak idéznénk, a megmondásra építő honlapnak elismerésünk és természetesen jár a Vörös Lobogó–díj, továbbá nagyon várjuk Marosán György junior jövő heti publiját bármilyen témában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. május 13. 22:33
Te,a Martonyinál nem zavar az állampárti miniszter-helyettesi beosztás??
Bábeli békák
2013. május 13. 17:52
"A privatizáció egy undorító műfaj" - vallott 2005-ben a Magyar Narancsnak Tömpe István közgazdász, aki a rendszerváltás idején az Állami Vagyonügynökség első vezetője volt. Nem fejtette ki, mire gondol, de amikor ugyanőt a Hornkormány idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. igazgatósági tagjaként jegyezték, egy kevéssé szép történet, a magyar alumíniumipar privatizációjának szemtanúja lehetett. Az Ajkai Alumíniumipari Kft. magánosítása - melynek során mostani tulajdonosai kezébe került a timföldgyár s vele a vörösiszap-tragédiát okozó tározórendszer - sokba került az államnak. A katasztrófa óta eltelt időszakban rengeteg állítás hangzott el a nyilvánosságban arról, hogyan jutottak cégeikhez a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. tulajdonosai, amiképpen a tragédia lehetséges forgatókönyvét is sokan találgatták. http://hetivalasz.hu/itthon/iszapkatasztrofa-perdonto-irat-jutott-a-birtokunkba-32674/?system=cachefrissit
Zokni
2013. május 13. 17:15
Tehát lekomcsizta a bírált cikk szerzőjét, és hét darab pontban leírta, hogy "nem, nem,... és nem". A komcsinak mi az ellentéte? Fi(desz)csi? Sz'al ez egy ficsi módszer az államigazgatással szembeni kifogások visszautasítására?
Bábeli békák
2013. május 13. 16:12
"egy kommunista család sarja, az ÁVÓ utódját megszervező Tömpe István" Ilyesmi nem zavarja a HVG-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!