Árok: Minden pártra szükség van a baloldali összefogásban

2013. május 29. 10:39

Az MSZDP megszűnésével megalakult a Magyar Szociáldemokraták Pártja, melynek Árok Kornél lett az ügyvezető elnöke.

2013. május 29. 10:39

Az önmagát közgyűlésén feloszlató MSZDP romjain alakult meg a Magyar Szociáldemokraták Pártja, melynek Árok Kornél lett az ügyvezető elnöke. Árok ennek kapcsán a HírTV Magyarország élőben című műsorában elmondta: „voltak olyan anomáliák, amelyek miatt úgy döntött az MSZDP kongresszusa, hogy azt a pártot megszünteti és politikai jogutódként új pártot koz létre”. A volt szakszervezetis viszont elmondta: az előző párt tevékenységéről ő nem, csak a megválasztott elnök tud nyilatkozni. Árok Kornál úgy vélte, ők egy új pártot hoztak létre, ahhoz pedig, hogy az ügyészség az előzőt milyen keretek között fogja lezárni, nekik nincs közük.

Árok Kornél elmondta, a kettős párttagságot engedi a most létrejövő párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért is. Kijelentette ugyanakkor, hogy szeptemberben akár szervezeti összeolvadásról is lehet majd szó. Ha nem így lesz, valószínűleg a Magyar Szociáldemokraták Pártját fogja választani. Mint mondta, a SZEM-nek körülbelül száz tagja volt, a szociáldemokrata pártnak viszont a 106 körzetből 90-ben van választókerületi felelőse. Árok Kornél úgy látja, a baloldali összefogás 2014-es győzelméhez minden lehetséges pártra szükség van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldgóbé
2013. május 29. 20:15
Minden ároknak partra van szüksége. Két vagy több baloldali partra. Ugyi Árok?
peninsulavaldes
2013. május 29. 19:33
ez a nagy baloldali összefogás megy ezeknek az agyára.
Akitlosz
2013. május 29. 15:59
MSZDP helyett MSZDP? Komoly. :-)
kjkj945
2013. május 29. 15:51
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kommunist%C3%A1k_Magyarorsz%C3%A1gi_P%C3%A1rtja http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Kommunista_P%C3%A1rt http://igazmagyarok.uw.hu/HU/01-tortenelem/Tanacskoztarsasag/Kommunistak-Magyarorszagi-Partja.htm 1925-ben Magyarországi Szocialista Munkáspárt (MSZMP) http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Szocialista_Munk%C3%A1sp%C3%A1rt http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Dolgoz%C3%B3k_P%C3%A1rtja Sok sok neve volt. Egykutya!! http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_Szoci%C3%A1ldemokrata_P%C3%A1rt Magyarországi Szocialista Párt lett. http://mno.hu/belfold/megszunt-az-mszdp-de-igy-is-2014-re-keszulnek-1163226 A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) vasárnapi, utolsó kongresszusa döntött a párt megszűnéséről és annak politikai örököse, a Magyar Szociáldemokraták Pártja megalakulásáról. http://www.olvasnijo.hu/olvasni.php3?tipus=olv&id=137 !!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!