Süti, nem süti

2013. március 09. 13:18

Kormánypárti körökben úgy gondolják, az éhségmenet olyan menet, amelyben mindenki de facto éhes.

2013. március 09. 13:18
Megyesi Gusztáv
NOL

„Van abban valami mélységesen szimbolikus, hogy amikor pár tucat tüntető elfoglalja a Fidesz-székház udvarát, Selmeczi Gabriella szóvivő, úgy is mint gyorsreagálású hadtest nápolyival és vaníliás karikával próbálja blokkolni a behatolókat, ám amikor egyik se vesz a süteményből, csalódottan mondja a kamerába, hogy ekkora agressziót még életében nem látott. (...)

Milyen fogalma lehet a szóvivőnek erről a világról, a való életről, Magyarországról, kérdezhetnénk, különös tekintettel arra, hogy a nápolyi kínálgatásakor Bencsik András fogatlan békemenetesei már a Lendvay utca elején zsidóztak, buziztak és kommunistáztak, a székházban pedig tíz évet ült biztonsági őr aktivizálta magát lelkiismereti okokból, a rend és a jogállam nevében.

Megfigyelhető, hogy amióta kormányon van ez a társaság, a legkisebb konfliktusra is gasztropolitikai válaszokat ad. Amikor tavaly elindultak az első éhségmenetek, Tállai államtitkár kenyeret ajánlott fel a menetelőknek, az idén a lakiteleki polgármester küldött a vonulóknak rántottát, és nem értette, hogy azok miért nem fogadják el. Kormánypárti körökben úgy gondolják, az éhségmenet olyan menet, amelyben mindenki de facto éhes, következésképpen ha két tojásból rántottát adunk a tüntetőnek, akkor feloldódik benne a társadalmi feszültség, megszűnik a nélkülözése, sőt ha almapaprikát is kap a rántotta mellé, már középosztálybelinek érzi magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2013. március 10. 12:01
Ha a rendszerváltás környékén a szocialisták nem ennyire látványosan nyomják le a máshogy gondolkodók fejét a földre,(nem kiáltanak náci veszélyt), ha a magyar sajtó nagy része nem csak baloldali volna, vagy ha a szakmaiság nem kizárólag a baloldal privilégiuma lenne, akkor ma lehet, hogy Orbán Viktor nem egy hülyegyereket ültet az MNB élére, lehet nem szüntetné meg az alkotmányosságot Magyarországon http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/03/hogy-mi-baj-politikaval.html
kamasuka
2013. március 10. 10:06
Valaki csak simán, valakik meg a hatalomra. Szard le őket Guszti. Úgy is nyertek kétharmaddal.
Port Kennedy(Ausztralia)
2013. március 10. 09:50
Évekkel ezelőtt írt egy (és talán egyetlen kis humoros dolgot). Arról szólt hogy mindenki Fradistának születik, és úgy is marad. Kivéve néhány gyenge jellemű, rossz társaságba keveredő hitvány alakot, akikből Újpesti,Vasas, Kispest,stb szurkoló lesz. Szerintem sem azelőtt sem azóta nem igen írt semmi normálisat ez a Megyesi. Akkor kellett volna abbahagyni még a csúcson. Ez is mi már amit ide piszkolt?
radas
2013. március 10. 09:13
Guszti! Emlékezz vissza 1 hónapot, amikor a magadfajta két suhanc bement egy pedagógusoknak tartott értekezletre, és ott kezdtek el pofátlanul ajvékolni. A BÜFÉBEN VISZONT TELEZABÁLTÁK MAGUKAT. Mi lett belőled, a régi ÉS TV kritikusból.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!