A Jobbik örömmel várja haza Rákóczi hamvait

2013. február 04. 08:32

Csak abban az esetben, ha azok Kassa városával együtt térnek vissza.

2013. február 04. 08:32
Szávay István
Jobbik.hu

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal értesült róla, hogy immár a szlovák katolikus egyház is beszállt a magyarellenes soviniszta kórusba. A napokban került nyilvánosságra, hogy Alojz Tkáč érsek egy tavaly év végi szentbeszédében a kassai dómban a következőket mondta: »Felkérem az egyházi és polgári intézményeket, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat II. Rákóczi Ferenc és hozzátartozói földi maradványainak átszállításáról Magyarországra. Mi, hívő szlovákok szívesen adjuk őket Önöknek, magyaroknak, és Önök, magyarok kitárt karokkal fogadják őket − vége lesz a nyugtalanító helyzeteknek, és mi jobb barátok és szomszédok leszünk. Ámen.«

Az eseményről hírt adó szlovák újság tudósítása nem habozik azt sem leszögezni, hogy a szlovák történelmet a »jelenlegi nacionalista magyar politika« uralja. A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a Népszabadság online kiadásának mai hangulatkeltő cikke a súlyos magyarellenes támadás elítélése helyett azt emeli ki, hogy a szlovák egyházat Morvai Krisztina és a Jobbik bonyhádi szervezetének »Árpád-sávos«, »nacionalista« kassai látogatása háborította fel. a Cikkük címében egyenesen úgy fogalmaznak, hogy a Jobbik miatt szállíttatnák el Rákóczi földi maradványait Kassáról.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja a magyar kormányt, hogy haladéktalanul lépjen fel dicső fejedelmünk emlékének megsértése ellen, és védje meg történelmi nagyjainkat. Világossá kell tennünk, hogy a szlovák nacionalizmus újabb határt lépett át, amikor már nem csak ma élő honfitársainkat üldözi, de megboldogult nemzeti hőseink ellen is támadást indít. Teszi mindezt ráadásul a nemzetek feletti békét hirdető katolikus egyházon keresztül.

Jobbik természetesen örömmel várja Magyarországra a Nagyságos Fejedelem hamvait, de csak abban az esetben, ha azok Kassa városával együtt térnek vissza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2013. február 04. 10:07
Rákóczi hamvai itthon vannak! Első Bécsi döntéssel visszakerült! Félnek is a tolvajok. Szebb Jövőt!
Sovereign
2013. február 04. 10:02
Ebből is látszik, hogy ki a magyar párt ebben az országban!!!! Nagyon jó, csak így tovább!
citromfű
2013. február 04. 09:16
csak engem zavar, hogy mit keres egy ilyen súlytalan, senkiházi véleménye a mandineren?
aetius
2013. február 04. 09:09
Vérlázító a szlovákok sovinizmusa. Erről nincs is mit mondani. Rákóczinak Kassán kell maradnia. Ez nem képezheti vita tárgyát. Ami a Jobbikot illeti. Várnám a konkrétumokat. Mert egy ideig talán elég a gárdázás, rovástábla kihejezés, koszorúzás, kettőskereszt és szobor emelés, verbális hadakozás, emléknapok követelése, díszmagyar hordása, régi rendszerek kultuszának a felélesztése stb.. de én kiváncsi lennék arra, hogyha holnap kormányra kerülnének akkor mik lennének az intézkedéseik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!