Orosz kapcsolatok

2013. február 04. 15:24

Van egy kétharmados többséggel felhatalmazott kormány, amelynek kötelessége a saját maga meghirdette „keleti nyitás” politikáját végigvinni.

2013. február 04. 15:24
Bíró Zoltán
Magyar Hírlap

Ideje volna, ha végre észrevenné mindenki, hogy amikor a hazai liberális álbaloldal Putyint támadja, akkor nem Oroszországot félti a diktatúrától, csupán az a baja, hogy az orosz elnök merészel országa szuverenitásáért és belső rendjéért kormányozni. Orbán Viktorral is pontosan ez a bajuk. Szeretnék, ha a magyarok nem vennék tudomásul, hogy a mai Oroszország nem a Szovjetunió, a mai Magyarországnak pedig elemi érdeke, hogy ezzel az Oroszországgal jó kapcsolatot ápoljon a NATO és az Európai Unió tagországaként is. Nem akarják, hogy tudjuk, magyar politika csak akkor volt sikeres a történelemben, amikor keleti és nyugati irányban egyaránt törekedett kiegyensúlyozott politikára és geopolitikai adottságunkkal számolva képes volt fenntartani az egyensúlyi állapotot. Ez ritkán sikerült, mert az erőviszonyok a világpolitikában erre vagy arra túlságosan megbillentek.

Most e tekintetben talán kegyelmi pillanatról beszélhetünk, és ezt ki kell használni. Most van egy kétharmados többséggel felhatalmazott kormány, amelynek az ország érdekében kötelessége is a saját maga meghirdette »keleti nyitás« politikáját végigvinni. Igaz, ez a nyitás nem a Soros-féle »nyitott társadalom« ravasz, neoliberális érdekérvényesítését célozza. Ez két nemzet, két ország kölcsönös érdekein alapuló, nyílt kapcsolatteremtést jelent, minden hátsó szándék nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. február 05. 00:58
hamár orosz ezen csámcsogjatok http://ittvannak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=274
Justicia
2013. február 04. 22:43
A 15 perces találkozón elsőként bocsánatot kellett volna kérni a korábbi kirohanásaiért. ("elementárisan" szükségünk van az oroszokra) negyedóra alatt miről lehetett tárgyalni ? Mellékesen ahogy Putyin orbánra néz, mindent elárul.
MérlegElőd
2013. február 04. 22:22
A te fidesz uralta MTI-s tájékoztatásod mennyivel korrektebb? ...mert az a hazudozás hivatalos? Hogyan van ez nálatok? Azt azért tudni kell, Putyin erőteljeen lekezelte Orbánt. Az összes sérelmezett terület miatt. Főleg két ilyenben, Szurgutnyeftyegaz és a Moszkva tér átnevezése. A lekezelése kicsúcsosodott Paks kapcsán, valamit ugyanebben a témában az egy milliárd eurós kölcsön, amire visszafizetési garanciákat akar.
hátakkor
2013. február 04. 22:10
Nyitva van az az aranykapu.. Németeknél most füleltek le egy kgb kémpárt, a jéghegy csúcsát. De ha gáz van, minden van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!