Orbán-Kádár Viktor a Nyugatról

2012. december 28. 18:27

Miénk a bölcsek köve, amit Matolcsy tart a kezében és lánglelkű váteszként mutat utat a megtévedt világnak.

2012. december 28. 18:27
Szabó Péter
Stop.hu

„A hanyatló nyugat, a halódó kapitalizmus mindennapos téma volt Kádár rendszerében. Nem múlt el nap, hogy ne mondták volna el, mennyire nyomorult helyzetben van a kapitalizmus hazánktól nyugatra. Aki véletlenül kitette a lábát a vasfüggönyünkön túlra, az szembesülhetett vele, mennyire hanyatlik. Ezek a szerencsések aztán jobbára kussoltak erről, és suttyomban itták a becsempészett wiszkit. Ők már tényleg tudták, hogy azok ott, túl a rácson sokkal jobban élnek, mint mi. Hiába beszélt nekik Jani bácsi arról, hogy nekünk mennyivel jobb itthon, mert itt minden megvan és mi jobb rendszert építünk, amit majd követni fog a világ, őket ezzel a dumával már nem lehetett megetetni.

Ma Orbán Viktor mondja ugyanezt, ugyanúgy, mint egy Kádár-reinkarnáció. A nyugat bajban van, mindenki minket utánoz, mert mi vagyunk az elrettentő, ámde követendő példa, akik úttörőként haladunk előre a világ jobbításának útján. Miénk a bölcsek köve, amit Matolcsy tart a kezében és lánglelkű váteszként mutat utat a megtévedt világnak. Kétség nem férhet hozzá, hogy nélkülünk, zseniális magyarok nélkül Európa, de az egész világ soha nem jutna ki az egyre nagyobb, sötét mélységbe zúduló válságörvényből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jerom960
2012. december 29. 09:22
Szabó! Te mit csináltál a Kádár-rendszerben?Kisgyerek voltál vagy pártkönyvel a zsebedben nyaltad a Kádárék valagát?
tabakur
2012. december 28. 22:15
Azért én nem húznék párhuzamot a két ember között. Hiszen a szegény sorsú fiatal Kádár ahogy megismerkedett a kommunisztikus eszmevilággal elkötelezte magát az eszmének és hű maradt hozzá élete végéig.Vállalta az illegalitást,üldöztetést,a börtönt is.Uralkodásának második felében kiépült újra a nemzeti iparunk, mezőgazdaságunk,évente 70ezer lakás épült de volt 100ezres csúcs is.Ma a jó időszakban35ezer. Orbán csak színházi forradalmár a KISZ-titkárságon a radikális liberalizmuson keresztül a konzervativizmusig ível eszmehűsége. Ő személyesen nem áldozott semmit elveiért mert nincs is eszmei tartása. Van viszont gyülöletet keltő demagog szöveg népbutító jelszavak.És még egy külömbség. Kádár sose felejtette el , hogy a csórók közűl kapaszkodott fel,Orbán lehet, hogy embernek se nézi az ágrolszakadtakat.
devlaci2
2012. december 28. 20:34
Mi lesz ha már most ennek kell örülnünk?! http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/39058089236/regisztracio-sztorno-ez-az-kurvajok-vagyunk
Fakutya tizedes
2012. december 28. 20:19
Faszpéternek. http://nepesedes.hu/drupal/node/36
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!