Fenntartásokkal, de Obama

2012. november 01. 14:43

Obama négy éve nagyon nem volt hibátlan. De programja és elképzelései sokkal előbbre vihetik az USA-t és a világot, mint Romney tervei. Megérdemel még négy évet.

2012. november 01. 14:43
Dorosz Dávid
Dorosz Dávid blogja
„Ez talán a legnagyobb csalódás: Obama azt ígérte közelebb hozza, fontos ügyekben egységbe kovácsolja a kb. két évtizede végletesen megosztott politikai elitet. Na ez teljesen kapufa lett: ennek pont az ellenkezője történt. Részben az Obama személye és politikája volt az mozgósító erő, amely 2010-ben iszonytató mértékben megerősítette a republikánusok szélsőséges, kompromisszumról hallani sem akaró, és bizonyos kérdésekben teljesen szánalmas ósdi, demagóg szövegeket eregető új szárnyát. Az egy dolog, hogy ez a fejlemény történelmi szempontból is nagy bajba hozta a GOP-t, de Obama 2008-as fő üzenetét is kukába küldte.

Erről persze az elnök is tehet, és ez a második nagy csalódás. Már 2009 végén érezve, hogy az időközi választások a következő évben egy sokkal ellenségesebb törvényhozást fognak eredményezni, Obama minden erőforrását bevetve neki állt az egészségügyi biztosítási rendszer reformjának. Szögezzük le a cél alapvetően helyes, hiszen tarthatatlan, hogy magát a világ vezető hatalmának mondó országban, 48 millió embernek nincsen egészségügyi biztosítása. Azonban Obama mindent erre rakott fel, ez lett az ő nagy ügye. Szinte két évig minden energiája, politikai tőkéje erre ment el. Az eredmény pedig? A Legfelsőbb Bíróság végül szorosan, de nem kaszálta el a törvényt, de az valódi változást a várakozásokhoz képest kisebb mértékben fog hozni, és ráadásul bármilyen republikánus elnök első munkanapján visszavonja. (...)

Obama négy éve nagyon nem volt hibátlan: sok és súlyos hibát vétett, nem volt sikeres elnök. Lényegében egy ügy érdekében feláldozta a többit.  De programja és elképzelései sokkal előbbre vihetik az USA-t és a világot, mint Romney tervei. Megérdemel még négy évet, hogy megpróbálja végig vinni őket.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2012. november 02. 09:22
"Adócsökkentés a gazdagok számára, a piaci szabályok csökkentését a verseny élénkítése, és a gazdasági fejlődés érdekében. Alelnök-jelöltje révén megvágna a szociális és egészségügyi kiadásokat, radikálisan csökkentené a hiányt. Tiltaná az abortuszt majd minden esetben, szigorítaná bevándorlást, teljesen kizárná a melegházasságot. Azaz egy ízig-vérig klasszikus republikánus ajánlat ez, kiegészítve egy deficit héja radikális, bár nem teljesen kidolgozott terveivel. " Hááááát, ha ennek az összegzésnek csak a fele igaz, már akkor is Obama a nyerő nálam, még akkor is, ha béna, ez a biztosítási rendszer amit kitalált szar, és nem is nagyon látom, merre menne a jövőben, és mégis...ha valaki a piaci szabályokat tovább kívánja csökkenteni, ahelyett, hogy sokkal jobban szigorítaná, az további globális pénzügyi válságot, éhséglázadásokat, olajválságot és végül világháborút okozna szerintem.
Django
2012. november 01. 20:27
Romney nem fogja elfelejteni elnökként sem, hogy Magyarországon betiltották az egyházát.
cutcopy
2012. november 01. 20:25
Ez most Field úr off üzenete, vagy mi ez a gyors témaváltás két demokráciatemetés közt..?
Cassi
2012. november 01. 19:20
Óriási fenntartásokkal, de a Wall Street. Úgyis ők nyernek, akár az Obama, akár a Romney nevű TV-shopost választják meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!