Biszkuéknak nem tudok megbocsátani!

2012. szeptember 17. 11:07

A salgótarjáni sortűz egy előre megtervezett, megkonstruált, alaposan kitervelt gyilkosság volt. Interjú.

2012. szeptember 17. 11:07
Priska József Tamás
MNO

– Az egyik szemtanúja volt a salgótarjáni sortűznek, de már csak az áldozatokat láthatta. Hogyan sodródott az eseményekbe?

– A legfiatalabb nővéremhez utaztam Törökbálintról Zagyvapálfalvára. El kellett utaznom a főváros környékéről is, mert nagy erőkkel keresték azokat, akiknek lőtt sebe volt. A testvéremet megválasztották a helyi munkástanács titkárává. Velük mentem el Salgótarjánba a tüntetésre. A salgótarjáni sortűz egy előre megtervezett, megkonstruált, alaposan kitervelt gyilkosság volt. Elterjesztették a hírt, hogy a megyei munkástanács tagjait letartóztatták. Mint azonban később kiderült, csak néhány személy őrizetbe vételéről volt szó, akiket hajnalban ki is engedtek a fogságból. A hírek hatására viszont nemcsak a városból, hanem a környező falvakból is jöttek a tüntetésre emberek, sőt, még Nagybátonyból is érkeztek bányászok. A tanácsháza mellett volt a rendőrkapitányság, ahol a fogda is volt. Ez előtt több ezer tüntető jött össze.

– Ezek szerint a letartóztatások is azért lehettek, hogy összegyűjtsék és kivégezzék, illetve megfélemlítsék azokat, akik tiltakozni mernek?


– Egyre világosabb számomra, hogy így volt. Előre kitervelt módszerrel készültek a sortűzre is. Feltűnő volt például, hogy a környező szűk utcákat úgynevezett fakaruszokkal zárták le. Ezek olyan Csepel teherautók voltak, amelyekkel a bányászokat, munkásokat szállították, ezért téliesített fabódék voltak rajtuk. Mivel ezeket a járműveket beállították az átjárókhoz, a tömeg annyira beszorult a térre, hogy menekülési lehetőségük sem nagyon volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2012. szeptember 17. 14:36
Horn mindenek legalja, az tuti!
tóth mária
2012. szeptember 17. 12:16
Hogy Biszku még szabadlábon van, nagy szégyen az országra nézve, azokról nem is beszélve, akik ágyban, párnák között, nyugodtan halhattak meg! Mikor volt itt rendszerváltás?
sky.net
2012. szeptember 17. 12:02
a "rendszerváltás" óta szabadon élt ez a vén rohadék, is állami nyugdíjj stb vel ezt is meg lehet köszönni szadesznek, sólyomnak,sorosnak szdsz nek és a mszp nek az aktadugdosó látszatellenzéki fidesznek stb
gvarga10
2012. szeptember 17. 11:55
A konkrét végrehajtó belügymniszter-helyettesként ment nyugdijba.Moldova irt dicsérő szavakat a "jószándékú"akkori ezredes elvtárstól. Az egész sorozat Buci Gyuritól ered! "Vége a tárgyalásnak!Holnaptól lövetünk!" A "Munkás-Paraszt Forradalmi Kormány" saját magára lövetett!Nem tűrhették el a "kettős hatalmat!"Ugyanis vörös posztó volt az elvtársak szemében az,hogy a melós mondja meg a PÁRT-nak, hogy merre hány méter! Nem birták elviselni, mint Lenin és társai a kronstadti matrózok véleményét!Igy hát kiirtották őket! Ha bele gondolok,hogy ez a tömeg miként ment birka módjára-igaz fenyegtés alatt 1957 május elsején "ünnepelni". Nincs bőr Gyurcsány és az öszes bolsi utód képén,mikor október 23.-át meg akarják gyalázni a "felvonulásukkal!".Menjenek ki sirni a munkásmozgalmi Pantheonba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!