Orbán Viktor haragszik

2012. július 17. 11:58

Az egész hercehurcával Orbánnak azt sikerül elérnie, hogy a büntetni kívánt bírók ugyanannyi pénzért, amennyiért korábban megdolgoztak, mostantól otthon pihennek majd.

2012. július 17. 11:58
Miklósi Gábor
Index

Ha egy döntést racionálisan nem lehet megindokolni, akkor általában érzelmi ok áll a háttérben. Ez lehet a helyzet a bírók kényszernyugdíjazásával is. Orbán haragjának egyetlen alapja lehet: a 2006-os őszi zavargások ügyeiben született ítéletek miatt akar leszámolni a bírói elittel. (...) Egészen biztos, hogy születtek igazságtalan ítéletek 2006 után, így nyilván akadnak gyenge, az ítéleteikkel a vélt vagy valós elvárásokhoz igazodó bírók is. A jogállamot sértő helyzetet azonban nem lehet a jogállamot sértő módszerrel megszüntetni.

Pontosan ezt mondta ki hétfőn az Alkotmánybíróság, ezt állapította meg nemrég a Velencei Bizottság, és minden bizonnyal így dönt majd az Európai Bíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság is. A kényszernyugdíjazott bírók perelni fognak, és a pereket meg fogják nyerni. Orbán Viktor pedig tegnap közölte, hogy ha a fene fenét eszik, akkor se veszik vissza őket, inkább újraíratja a parlamenttel a törvényeket.

Ha ezúttal sikerül alkotmányos megoldást találni, a nyugdíjas bírók nem reménykedhetnek majd a munkaviszonyuk helyreállításában, és csak az őket ért vagyoni kárért, a nyugdíjuk és a fizetésük a hátra lévő szolgálati időre eső különbségéért perelhetnek jó eséllyel. A magyar adófizetők pedig majd állják a cechet. Vagyis az egész hercehurcával Orbánnak azt sikerül elérnie, hogy a büntetni kívánt bírók ugyanannyi pénzért, amennyiért korábban megdolgoztak, mostantól otthon pihennek majd.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
L066H
2012. július 17. 18:09
"Az egész hercehurcával Orbánnak azt sikerül elérnie, hogy a büntetni kívánt bírók ugyanannyi pénzért, amennyiért korábban megdolgoztak, mostantól otthon pihennek majd." gyurcsánnyal is jobban jártunk volna, ha otthon pihen a miniszterelnöki fizetéséért. :)
bini
2012. július 17. 16:46
Én csak annyit emlitenék, hogy Paczolay és Velencei Bizottság, és Bakai és EU. Mivel mind a két uriember hathatos közremüködése kapcsán vette e két igen nagytiszteletü intézmény össztüz alá ezen törvényt és birói függetlenségi harcukat beinditották. Nem beszélek a hazai médiáról aki a liberális holdudvar által közvetitett felháborodásokat közvetitette. Ennyi szervilis eszementetet nem sok ország hord a hátán, de azért ne csodálkozunk, mikor a privilégizált helyzetüket vélk elveszteni akkor olyan , hogy hazaszeretet, erkölcs és morál is csak mellékes szócséplés.
füst
2012. július 17. 16:23
De legalább elindult egy bírói generációváltás is, és sok eddigi fiatal fogalmazóból lehet bíró. És ez a lényeg.
dávid
2012. július 17. 16:10
"Egészen biztos, hogy születtek igazságtalan ítéletek 2006 után, így nyilván akadnak gyenge, az ítéleteikkel a vélt vagy valós elvárásokhoz igazodó bírók is" zsidózol Gábor, zsidózol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!