In memoriam Bándy Kata

2012. július 12. 13:10

Próbálom hallani Kata lépteit, utolsó lépteit, elkapni hangokat, mozdulatokat, mosolyokat, sikolyokat.

2012. július 12. 13:10
Kopányi Balázs
HajduPress

„Kedden szembesültem a hírrel: eltűnt a 25 éves gyönyörű rendőrségi pszichológusnő, a szombati buli óta senki nem látta. Azóta is zsibongnak fejemben a gondolatok, a Facebook-on összecsődült 16.000 emberrel együtt kutattam utána gondolatban én is. De hiába… Tegnap délutáni halálhíre sokkolt, megdöbbentett, az éjjel is rajta és esetén gondolkodtam, mintha legalábbis ismerném, vagy ismertem volna valaha is.

Próbálom megérteni a megérthetetlent, magyarázni a magyarázhatatlant, de nem megy. Nincs ok, indok, még kevésbé magyarázat. Próbálom hallani Kata lépteit, utolsó lépteit, elkapni hangokat, mozdulatokat, mosolyokat, sikolyokat. Nem megy, mert nem értem. Nem értem az értelmetlen halált, az indokolatlan erőszakot, az elkeseredett volt szerelmes lelki világát és ugyanúgy nem az alvilág kegyetlen módszereit.

Próbálom hallani utolsó telefonját, melyben szeretett szülőinek elmondja: »Indulok szülinapozni, ne aggódjatok, vigyázok magamra, holnap beszélünk, puszi!«

Gombóccal a torkomban próbálom látni a sörözőben ahogy nevet, kacag, ünnepel, vagyis él… Próbálom elképzelni a barátnőknek adott búcsúpuszi cuppanását, az első lépteket hazafelé, melyeket szép ruhában, csinosan ez a gyönyörű, fiatal, üde tünemény megtesz a borzongatóan üres pécsi éjszakában. Szinte hallani cipője visszhangos, magányosságról árulkodó szapora kopogását. Még tele a szíve mosollyal, életörömmel, talán szerelemmel, boldogsággal. A kietlen éjjeli utcák susogtak ugyan fülébe erről-arról, de ő mintha nem hallana, csak siet haza, mondván, már nem sok van hátra…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. július 12. 23:37
A Barikád figyelmezteti a kedves olvasókat, hogy a Katával foglalkozó fórumokat ”rendőrök is olvassák”. Mi a picsának?
picur3ka
2012. július 12. 22:37
Mer' kell igy sirni egy ciganya no utan, a magyar aldozatok utan ki sir, valaha? Kifejeztek egyaltalan a ciganyok valaha is reszvetet barmely feher aldozat irant? Elmennek az picsaba.
states
2012. július 12. 19:16
Hol is voltak aznap a vidéki rendőreink ezrei, amikor ezt a bűncselekményt kellett volna megakadályozni? Hát a buzijaink tangáját őrizték az Andrássy úton.
Agnieszka
2012. július 12. 18:30
Úgy gondolom, hogy keresztyén ember nem helyeselheti a halálbüntetést. Ne felejtsük el ezenkívül, hogy a halálbüntetés esetében VALKINEK ezt, mint munkát, el kell végezni.Ennek az embernek pedig együtt kell élnie a munkájával, a munkájából, ami mindenképpen elég szörnyű.A visszatartó erőben, magában hiszek, sajnos, viszont a lebonyolítást tartom kivitelezhetetlennek. Ne ölj.Soha, senkit, elég baj, hogy a gondolat felvetődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!