Már most hiányzol Pali!

2012. április 03. 14:44

Schmitt Pál tökéletes volt, egy igazi parafaember, playboy mítosszal, állandó bakikkal.

2012. április 03. 14:44
Regnum Szerkesztőség
Regnum!

„Schmitt Pál tökéletes volt, egy igazi parafaember, playboy mítosszal, állandó bakikkal és folyamatosan cikizhető egy tizenévesnek is, nadrágos ember is legalább elmosolyodott rajta. Senki sem vette igazán komolyan, talán még maga Orbán Viktor sem, hogy itt most ő egy államfő, első számú közjogi méltóság vagymi. (Liberális monarchisták abban reménykedtek, hogy OV azért tette a posztra, hogy ezzel jelezze, semmi értelme az egész elnökösdinek. Konzervatívok persze tudták, hogy ez nincsen így, de mindegy is.) Az emberek egy bohócot láttak benne és ezzel azonosították végre a köztársaságot is, egy posztkomcsi kabaréval, amely így szépen elkülönülni látszott a magyar államtól. Merthogy ez nem ugyanaz, hölgyek és urak, és a kettő itthon nem erősíti egymást. Pali bácsi rohasztása kapcsán végre - sajnos nem sokáig - lehetett látni a határvonalat is.

Schmitt Pál azonban elment és nekünk már most hiányzik. A logikus forgatókönyv ugyanis az, hogy a hivatalát meg kell erősíteni, ergó a köztársaságot is meg kell erősíteni. Ez most már nettó reálpolitika és a választások túl közel vannak. Túl sokat beszélnek az ellenfelek a köztársaságról, ezt a kártyát nem fogja kijátszatlanul hagyni a jobbközép kormány. Erősebb államfő kell, ergó a köztársasági berendezkedés is erősödik majd.

Jó ez nekünk, kellett ez nekünk? Ugye, hogy nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kordonbonto
2012. április 04. 06:13
Az összes Schmitt köpködő most már igazán célba vehetne egy olimpiai számot. Csak az a baj, hogy nem indítanak klaviatúra nyomkodó, távolba nézés vagy nagypofájúak versenyét. Bár a lemondás hallatára egy csitri elkezdte zászlóval a kecskebak ugrálós akadályfutást a sátrak között és közben kurjongatott mintha ezért a produkcióért aranyérem járna. Én akkor kurjongattam amikor az aranyak jöttek vívásból,tőrből, ami manapság csak álom. Csak az köpködjön aki túlteljesíti a célszemélyt.
slomovicz
2012. április 03. 23:22
Unalmas felmelegitett konzerv téma. Gyurcsány még szabadlábon van?
kriegsfall_uhu
2012. április 03. 21:28
Nyugodtan ki lehetett volna írni, hogy Pánczél a cikk szerzője, szerintem nem túl nagy titok.
Akitlosz
2012. április 03. 17:52
Nektek nem, de szerencsére annyira jelentéktelenek vagytok hazafiatlan habsburg párti labancok, hogy lényegtelen mi kell nektek. Az államfői tisztséget valóban meg kell erősíteni, kétlem, hogy ti nem szintén ezt tennétek, ha visszatérhetne a labanc uralmatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!