Ezt beszélik, tisztelt Czeglédi Enikő

2011. november 25. 17:43

Egy újságíró különben sem állíthat minden mondat mellé közlekedési rendőrt.

2011. november 25. 17:43
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Tisztelt Czeglédy Enikő!

Hosszú levelére röviden ennyit válaszolok:
Ahogy nyilván az életében, úgy az enyémben is vannak olyan emberek, akiknek megbízhatóságában, szavahihetőségében, becsületességében és tisztességében nincs okom kételkedni. Nos, egy ilyen ember mesélte el azt a történetet, amelyet egy mondatba sűrítve közkinccsé tettem. Ráadásul a közlő nem másod- vagy harmadkézből értesült a dologról, hanem szem- és fültanúja volt annak az ominózus mondatnak. Nekem pedig semmi okom nem volt, hogy kétségbe vonjam szavait. Egy újságíró különben sem állíthat minden mondat mellé közlekedési rendőrt – vagy éppen hiteles dokumentumot. Nem merészelném megtenni az összehasonlítást Adyval, de számos publicisztikája kezdődik úgy, hogy »beszélik«.

Hát, ezt beszélik, tisztelt Czeglédi Enikő. Sajnos. És némiképpen ismerve a mai Erdély viszonyait és az ecetszagú árulásokat, bizony fölöttébb hihetőnek tűnik mindaz, amit abban a bizonyos mondatban megírtam. Amúgy a feladat nem túl bonyolult. Az érintett Kós unoka, Markó Béla felesége, adjon ki egy közleményt, miszerint soha nem állította a nagyapjáról, hogy nacionalista építész, és tisztelettel adózik emlékének és csodálatos munkásságának. Ennyivel a dolog el is van intézve. Miért ön írogat hosszú-hosszú, sértődött leveleket?

Tisztelettel:
Bayer Zsolt”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka
2011. november 25. 23:17
Szemétláda ez a slota-bérenc, citroen-picasszós, sk rendszámos, amikor kitudódott akkor rögtön pénztvisszafizetős faszi. Három mondatot nem tud már úgy leírni, hogy valakibe igaztalanul bele ne másszon. Írás helyett inkább nézegesse az olcsón megvett Madách-dijat.
asi
2011. november 25. 20:41
Hallomások, híresztelések nem a való. De ha már ilyesmiknek felül egy magát újságírónak vélő, akkor legalább legyen annak tudatában, hogy mikor beszél "levegőbe a levegőből" - vagy esetleg jelezze a hivatkozási minőségét. Amennyiben egy kicsit ad magára.
JackHárpi
2011. november 25. 18:59
Sajnálatosan Bayer erkölcsi mélynövése már olyan szinten van, hogy minden megszólalása sőt megjelenése csak undort vált ki egy normál erkölcsiségű polgárból! Az még csak növeli az undort, hogy ilyen aljas módon akar valakit csak azért besározni mert ezzel a férjére is fröccsenne! Mert ugye azt beszélik ...és ezután már minden mocskot rálehet kenni az illetőre! No Bayer van akkora pojáca hogy még ki is talál ilyen ..."azt beszélikeket" Már rég hányinger vagy Zsoti!!!!!
rogananti
2011. november 25. 18:23
Ha Rejtőtől lopsz dumát, legalább jelöld. te offshore-ozó pöcsömöccse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!