Bukik a Radičová-kormány?

2011. október 11. 11:42

A jelenlegi helyzet sokkal inkább Radičováról szól, mint az euró-mentőcsomag megszavazásáról.

2011. október 11. 11:42
Király Zsolt
Körkép

„Hogy nem feltétlenül őrültség, amit Sulík folyamatosan a sorok között üzen, jelzi a miniszterelnök-asszony legutóbbi, a Trend című gazdasági hetilapnak adott nyilatkozata is, melyben kifejtette, hogy nem zárja ki egy új párt létrehozását, amennyiben a körülmények úgy hozzák. Ezzel lényegében saját párttársainak üzent.

A jelenlegi helyzet ugyanis tetszik vagy sem, Radičová személyén áll vagy bukik. Mondhatnánk akár úgy is, hogy sokkal inkább róla szól, mint az euró-mentőcsomag megszavazásáról. Az ország második legnépszerűbb politikusaként megtűrt ember a saját pártjában. Kormányfő, de nem pártelnök, ami azzal jár, hogy nincs mögötte politikai háttér. Ez pedig komoly veszélyeket rejt magában, ha valaki hosszú távra tervez a politikában. Ugyanezt tudatosította anno Dzurinda is, amikor az SDK szóvívőjeként politikai túlélése érdekében megalapította az SDKÚ-t. Szlovákia legsikeresebb miniszterelnökévé vált, aki közel két választási cikluson keresztül vezette az országot, jóval sokszínűbb kormány és nagyobb turbulenciák közepette, mint jelenleg láthatunk.

Radičová jelen állás szerint másfél éven belül mégis immár másodszor fenyeget lemondással (az első a kassai adóhivatal-biznisz kapcsán, eredménytelenül), ami kvalitásait tekintve jóval könnyebb súlycsoportba helyezi őt, mint Dzurindát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. október 11. 15:54
Jahh... Akkora baromság volt, hogy a címét is megjegyeztem. Miért lelkesedett a szemüveges ifjú? Mert a most fészkelődő liberálisok is bekerültek. Majd pár hónap alatt ők is osztódtak. Négyük megalakította a mulatságos "becsületes emberek" nevű csoportocskát. (A többi tót képviselő bizonyára mind gazember).
várúr
2011. október 11. 15:51
Eszembe jut egy Tóta W. Árpád nevű néhai blogger tavalyi őrjöngő lelkesedése a vegyes, totálisan instabil Radicová kormány megalakulásakor. "Észhez tért hű Felvidékünk" címmel írta egetverő ostobaságai egyikét. Olyan büszke volt magára, mint pár héttel korábban a magyar választások előtt (akkor Bokrosnak és az MDF-nek csápolt). Szerencsétlen tótok mehetne úja szavazni - ha nem most, a közeljövőben - oszt' választhatnak a délibábos kis pártocskák közt, vagy a két szellemóriást: Ficot és Slotyát.
Corporate Soldier
2011. október 11. 14:57
Ceterum censeo: a nemzeti önrendelkezés joga a határon túli magyarságnak is jár. Békés, népszavazásos határmódosítást!
blogen
2011. október 11. 14:46
Ha visszajönnek a szélsőséges nackók a Felvidéken, az annyival jobb lesz, hogy végre velük is szakíthatunk, mint Szerbiával, egyértelművé téve, hogy semmi közünk az ilyen virtschaftokhoz. A jószomszédi viszony néhány országgal véget ér, mert rossz szomszédok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!