Kasztrált sereg

2010. szeptember 22. 19:21

Itt tart a honvédség. Már csak az Afganisztánban harcba vetett alig több mint ötszáz fős egység képes még úgy-ahogy fenntartani a magyar katonáskodás illúzióját.

2010. szeptember 22. 19:21

„Már csak az idősebbeknek volt, van részük abban a tipikus férfiszórakozásban, amikor egymásra licitálva mondják katonatörténeteiket egy-egy összejövetel résztvevői. A mai húszasok, harmincasok generációja már nem tud majd miről mesélni. Teljesen leépült ugyanis a magyar katonai erő, mintha megint valóra akarna válni Linder Béla baljóslatú óhaja. Körülbelül négyezer harcra kész lövésze van az országnak. Slussz. Az elmúlt években, Szekeres Imre szocialista politikus honvédelmi minisztersége alatt történt, hogy öt lövészpáncélosnak kellett volna manővereznie egy hazai hadgyakorlaton az elképzelt csatamezőn. De csak háromba jutott vezető, sőt, az egyikben így is a századparancsnoknak kellett a kormány mögé ülnie. Nem volt mit tenni, a két vezető nélküli kocsit a szélekre állították, s csak a középső három lövészpáncélos lendült mozgásba. Miért nem indulnak a szélen álló kocsik? – kérdezték a jelen lévő NATO-tisztek. Mert a szárnyakat fedezik, válaszolta a magyar parancsnok. Ja, igen, bólintottak bizonytalanul a külföldi tisztek.

Itt tart a honvédség. Már csak az Afganisztánban harcba vetett alig több mint ötszáz fős egység képes még úgy-ahogy fenntartani a magyar katonáskodás illúzióját. Ha nem lennének elesettjei ennek a köteléknek, akkor nyugodtan nevezhetnénk kirakat- vagy alibizászlóaljnak is. Ez egyébként nem az ott harcoló katonákat minősíti, sokkal inkább azt a politikai vezetést, amely a globalizmus gazdasági és társadalompolitikai követelései mellett hajlandó volt a katonai diktátumnak, értsd, a Magyar Honvédség leszerelésének is eleget tenni. Vastagon benne volt ebben az úgynevezett trianoni szomszédok alattomos diplomáciai munkája is, amelyek Washingtonban igyekeztek kijárni a magyar haderő kasztrációját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. szeptember 22. 23:20
Igaz.
füst
2010. szeptember 22. 22:19
A honvédség kicsinálása ugyanannak a tökhülye (itthon linerálisnak nevezett, ámbár ahhoz semmilyen módon nem tartozó), a valóságtól elszakadt körnek a régi manírja. Lényegében ugyanazért csinálták, amiért küzdöttek minden tradicionális közösségformáló erő (nemzettudat, szimbólumok, egyház stb.) ellen. Egy országnak legyen képessége megvédeni magát. Felejtsük el végre a sok idióta ködevőt. Ütőképes honvédséget!
smalladam
2010. szeptember 22. 21:56
az afganisztánban szolgáló katonák munkájának itthonról való minősítgetése meg különösen nemes, hazafias gesztus.
smalladam
2010. szeptember 22. 21:54
trianoni szomszédok? washingtonban? az usa folyamatosan pénzeli a magyar hadsereget a kilencvenes évek közepétől, amit ők adtak pénzben, eszközben, kiképzőben, anélkül még itt sem tartanánk. a trianoni szomszédok közül max románia és szlovákia jöhet szóba (a szerbeknek volt más problémájuk) ezek közül románia erősebb nálunk. a románokkal van közös békefenntartó zászlóalj, a szlovákok magyar parancsnokság alatt szolgáltak afganisztánban... ostoba seggfej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!