Gyöngyök

2010. szeptember 22. 07:20

Mégis miért Szabó Ervinnel kezdjük? Mert - bár esetleg, talán voltak érdemei - kommunista volt, takarodjon. Logikus.

2010. szeptember 22. 07:20
„Ha legalább lett volna egy szaftos botrány. Kilopják a könyveket, vagy milliárdokat talicskáznak ki a könyvtárosok. De hát ez a kommunista nevű könyvtár csak annyira képes, hogy csendben és jól teszi a dolgát. És ebben - márminthogy van egy olyan intézmény az országban, ami működik - Szabó Ervinnek nem kis szerepe volt.

Akkor mégis miért Szabó Ervinnel kezdjük? Mert - bár esetleg, talán voltak érdemei - kommunista volt, takarodjon. Logikus. Azt leszámítva, hogy sosem volt kommunista. Persze értem én: nem lehet a disznók elé az anarcho-szindikalista feliratú gyöngyöt vetni, mert arra még egy közepeset sem röffentenek, csak elfordulnak. Bezzeg a kommunistázás húsz évvel a rendszerváltás után még mindig megy. A komcsi jó hívószó.

Akkor is, ha épp Szőcs Géza kulturális államtitkár telefonjába búgják bele. Más magyarázat nem lehet rá, miért vágta rá Szőcs, hogy jó, változtassuk meg, ha úgy alakul. Két nap - meg valószínűleg egy alapos fejmosás - kellett, hogy rájöjjön: ehhez az ügyhöz neki semmi köze sincs.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2010. szeptember 22. 20:56
Meg több száz év következetes hűség a nemzethez a hazához! És szinte minden, amit magyar történelemnek neveznek, mert Magyarország történelme a XIX. századig a magyar nemes családok történelme. Az általuk fenntartott anyagi- tárgyi és szellemi kultúra összessége.
de karatna
2010. szeptember 22. 18:58
Baszódjak meg a való életben,ha nem rúgom pofán az első gyökeret amelyik kioktat az ő nemesi címéről erre nagy összegben fogadhatsz... =========================================== Nem oktattalak ki te faszkalap, csak azt mondtam, hogy a bugrisoknak nem volt joguk félezer évnél is régebbi hagyományainkhoz nyúlni. Nem volt joguk olyanoknak ehhez hozzányúlniuk, akik a XVIII. és XIX. században még azt sem tudták, hogy merre van a magyar határt. Látszik teleszarták az agyadat. Ha a bolsevikok nyomorították meg a családodat , akkor nem azokat kellene pofán rúgni te gyökér! Kibaszott nagy identitás zavarod lehet. Nézzél körül a nyolc dédszülői hátterednél! Milyen a magyar nevűek aránya, mert ott lehet a baj. Más nem hiszem, hogy lenne. mert ekkora barommal, mint te még nem találkoztam. Húz le magad a WC-n
de karatna
2010. szeptember 22. 17:53
Mit töröltök ti el? Mármint a magyar többség? Szövegolvasási nehézséged van, mint Magyar Bálint és Gyurcsány Ferenc gyermekeinek? A posztbolsevik, kozmopolita létszámotokhoz képest felülreprezentált kulturális előjogaitokat. Azt, hogy ezek után nem ti fogjátok eldönteni, hogy mi a szép és a csúnya és mi a magyar emberek követendő kulturális iránya. Ez majd megmarad a saját szocokultúrátok berkein belül! Itt senki nem fog háborgatni benneteket!
röviden
2010. szeptember 22. 16:59
Helyben vagyunk, sansculotte polgártárs.Csak a fejemet ne vegye. Történelemfelfogása mindent megmagyaráz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!