A nagy per

2010. június 23. 08:52

Nem véletlen, hogy Gyurcsány szenvelgéséről többeknek Dimitrov jut az eszükbe.

2010. június 23. 08:52

„Nem véletlen, hogy Gyurcsány szenvelgéséről többeknek Dimitrov jut az eszükbe, aki az idióta mozgalmi legenda szerint vádlottként halált megvető bátorsággal vádolta meg és leplezte le a hitleri fasizmust, holott csak azért volt oly nagy pofája, mert tudta, a GPU és a Gestapo már a per megkezdése előtt megegyezett a bolgár vádlottak felmentéséről és kiutasításáról. Dimitrov valójában ritka gyáva és jellemtelen ember volt, így nem kell a lipcsei pert felidéznünk, hogy párhuzamra leljünk közte és Gyurcsány Ferenc közt. Gyurcsány mindenesetre készül a nagy perre, minden valószínűség szerint már tükör előtt próbálgatja a hősi pózokat, amelyekkel porba sújtja, megalázza, ízzé-porrá zúzza vádlóit. Ha egy csöpp szerencsénk van, ezeket a házi próbáit videóra veszi, s néhány nap múltán majd mi is szájtátva csodálhatjuk, milyen koreográfiával idézi a történelem ítélőszéke elé a független magyar bíróságot.

Az egykori miniszter- és párt-, jelenlegi alapítványi elnöknek nem számít, minő tisztségre jelölte a sors, egy Fidesz-kormány neki nem ellenfél. Ha megvádolják, önként mond le mentelmi jogáról, hogy a „politikai méregkeverők” szemébe nézhessen. Ő aztán nem bújik a mentelmi joga mögé, mert egy karakán fickó, s különben is a kétharmados parlamenti többség mindenképp kiadná. De ő ezt nem várja meg, hisz merészségével is Orbán Viktor tudomására hozhatja: „ha harc, hát legyen harc”. Mert a gyáva Orbán nem mer szemtől szemben kiállni vele, hanem a táskahordóit küldi rá, akikről csak azt tudni biztosan, hogy nem független értelmiségiek. Ugyanis azok – kell-e mondanunk, hogy szintén halált megvető bátorsággal? – tiltakoztak az ellen, hogy a kormány a politikai ellenfelei „egzisztenciális szankcionálására” készül. Ennek egyértelmű bizonyítéka, hogy összemossák a politikai felelősséget a közbűntényes cselekményekért való felelősségre vonással, mondhatni az elszámoltatást azonosítják a leszámolással, márpedig ez nem demokrácia, hanem diktatúra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2010. június 23. 12:21
A "táskahordó" cím Zsótit illeti...úgy tűnik nagyon rühelli, hogy ennyire szabadulni akar tőle....akár Gyurcsány rovására is
soelmo
2010. június 23. 12:02
Sajnálom, hogy a nagy Dimitrovozás közben arról mindannyian mgfeledkeztetek, hogy éppen Bulgáriaúj kormánya volt képes a korrupt rendszer kormánytagjait is börtönbe csukatni...Pedig ez számunkra sokkal inkább figyelmre érdemes példa, mint a Kominternes Dimitrov....Biztosan nem véletlen, hogy a mi Viktorunk éppen ott töltött pár napot nyaralás gyanánt.
szeekely
2010. június 23. 09:03
Kedves Ugro Miklos, tisztazzuk: eloszor Dodeka baratomnak -- alias Tehetetlen Dodo -- jutott eszebe, itt a Mandineren. Emlekszunk ra: egy allo napig ezen rohogott minden mandineres. Utana jutott eszebe Bayer Zsoltinak a Magyar Hirlapban, s irt belole egy cikket. Sajnos, nem irta bele a cikkbe, hogy a gondolatot a Mandinerrol mazsolazta ki. Ez nem volt szep tole... Azt kell mondjam, Dodeka ezzel sutotte el itt a korunkben az ev mandineres arany-kopeset, amiert mandineres kozonseg kulon-dija jarna neki! (Szerkesztoknek: javaslom a dij megalapitasat!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!