Sportszerű: az ellenfelek döntik el, akarnak-e a Fradival játszani!

2024. május 15. 13:21

A magyar csapat a BL -elődöntőbe jutott, a riválisok taktikázhatnak... Mondjuk a Barceloneta ellen 2 büntetőt védő Vogel Somától mi is félnénk!

2024. május 15. 13:21
null

Nyitókép: Facebook/MVLSZ/Kovács Anikó

***

Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros a harmadik hazai mérkőzését is megnyerte, és csoportelsőként jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A június eleji máltai végjáték elődöntőjében a másik kvartett második helyezettjével vívja Nyéki Balázs csapata. Igen ám, de ott még le sem játszották az utolsó fordulót. 

Ezt is ajánljuk a témában

Más sportágakban bevett szokás, hogy több csapat is érintett a végső helyezések szempontjából, legalább az érintettek mérkőzéseit egyidőben rendezik. Az angol labdarúgó-bajnokságban a teljes fordulót szombaton, 17 órától játsszák. A férfi vízilabdázók legrangosabb kontinentális (és persze a világon legerősebb) kupasorozatában ez nem számít, így fordulhat elő, hogy a B csoport kedden játszott, az A pedig szerdán. Az előbbiben a Ferencváros lett az első, a Vámos Mártont is a soraiban tudó Olympiakosz Pireusz pedig másodikként jutott tovább. A másikban korábban eldőlt, hogy a rekordgyőztes Pro Recco és a Novi Beograd folytathatja a négyes döntőben. 

Az olasz és a szerb együttes este Olaszországban éppen egymás ellen ugrik a medencébe, s sakkozhat, kivel „szeretne” játszani a Final Fourban.

 Zalánki Gergőék egypontos előnyben vannak, Belgrádban döntetlent követően ötméterespárbajban nyertek.

Vélhetően a játékosok fejében nem az jár majd, hogy például elkerüljék a Fradit, miért is akarna otthon kikapni a Recco, ám a helyzet mégis csak homlokegyenest ellentmondó a sportszerűség kereteinek – nem fair!

A Ferencváros viszont nem foglalkozik ezzel, a BL-győzelemhez így is, úgy is két mérkőzést kell megnyerni. A csapatkapitány, Varga Dénes szerint a Barceloneta elleni 13-11-es győzelem komoly tanulságokkal szolgált a máltai négyes döntő előtt.

Négygólos előnyt alakítottunk ki, és el tudtuk rontani. Ezek ott nem fognak beleférni. 

Nem is valószínű, hogy ilyen előnyt alakítunk ki, bár megeshet. A magyar bajnoki döntőt arra használjuk, hogy tovább épüljünk, és magabiztos játékkal szeretnénk megnyerni” – nyilatkozta a klasszis a vlv.hu-nak.

A Vasas elleni OB1-es döntő szombaton kezdődik a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a párharc az egyik fél második győzelméig tart. A piros-kékek és a Bajnokok Ligája ellenfelek – ha „választják” a Fradit, ha nem – felettébb erős és egységes Ferencvárosra számíthatnak, amelyben Vogel Soma védi a kaput – a Barceloneta ellen két büntetőt is megfogott...

Ezt is ajánljuk a témában

Varga Dénes a Mandinernek: Halálos felkészülés lesz az olimpiára!

Az egyelőre a Ferencváros sikereire koncentráló 37 esztendős világklasszis nem volt elégedett a Brescia elleni játékkal. Elmondta, mi a véleménye a nyomásról, s hogy éli meg ezt a mozgalmas időszakot, amelyet a párizsi olimpia zár majd le. A szintén válogatott Nagy Ádám szerint kitisztították a fejeket az Olympiakosz elleni vereség után.

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szles
2024. május 15. 13:50
ez a cikk kicsit befejezetlen, nem ad kérdést a válaszra, hogy miért taktikáznának, illetve, hogy a Recco miért akarna a Fradival játszani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez