Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ez aztán a testvérharc! Párban állították ki Schmitt Pál unokáit (VIDEÓ)

2024. május 12. 19:02

Közösen lettek világbajnokok Magyarország színeiben, de klubszinten más csapatban játszanak. Nem is kerülték el egymást a medencében...

2024. május 12. 19:02

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Emlékezetesre sikeredett Vigvári Vendel (FTC) és Vigvári Vince (OSC) legújabb összecsapása. A világbajnok vízilabdázó testvérpár tagjai farkasszemet néztek egymással a magyar bajnoki elődöntőben. A mérkőzést a jóval esélyesebb Ferencváros nyerte meg 19-10-re, s mivel az alapszakaszban is oda-vissza verte az orvosegyetemistákat, bejutott a fináléba. 

Keményen, kedélyesen

A találkozó pikantériája, hogy a fiúkat egy összeakaszkodásuk után párban állították ki. Harag persze nincs, s a képek tanulsága szerint a végén jót derültek a lelátón helyett foglaló nagypapájukkal, aki történetesen Schmitt Pál, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, korábbi köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke.

Nagyapai jótanácsok: Schmitt Pál kedélyesen elbeszélgetett vízilabdázó unokáival
Fotó: képernyőfotó/waterpolo.hu

Jól termelnek

A mindössze 20 másodperces büntetést a találkozó legvégén kapták, így hamarabb mehettek a nagypapához... A 22 éves Vigvári Vendel 5 góllal járult hozzá a Fradi sikeréhez, 21 meccsen egy híján 100 gólnál tart az OB I idei kiírásában. A magyar Kupát már a szezon elején megnyerte a csapatával, amellyel bajnoki döntőt vívhat és bejutott a Bajnokok Ligájában a legjobb 4 közé. 

A 20 éves Vince – aki bátyjával ellentétben ott volt a februári világbajnokságon a felnőttválogatottban – 136 (!) góllal terhelte meg eddig az ellenfelek hálóját a bajnokságban, s minden valószínűség szerint ő lesz a gólkirály! 

VIGVÁRI Vince; VIGVÁRI Vendel
Fukuoka, 2023. július 29. Vigvári Vendel (b) és Vigvári Vince, az aranyérmes magyar válogatott játékosai a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés eredményhirdetésén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen.
MTI/Koszticsák Szilárd

Elválnak útjaik

A következő szezonban, legalábbis itthon, elmarad a Vigvári-testvérharc, mert Vince nem marad az OSC-Újbuda együttesénél. A hírek szerint egy egyelőre meg nem nevezett külföldi klubhoz tart. Folyosó pletykák szerint a Barcelonetához igazol, ahhoz a csapathoz, amely kedden a Komjádi Uszodában éppen testvére és a Ferencváros ellen játszik. A Fradi számára a tét a csoportelsőség. Vigvári Vince pedig – ha már idén nem szerepelhetett a Bajnokok Ligája főtábláján – ahogy legutóbb a Brescia ellen, a lelátón szurkolhat a testvérének. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 449 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falus-i
2024. május 13. 02:08
Ha van egy család... Ha van egy igazi sportcsalád... Ha van egy igazi, magyar sportcsalád, akor ők azok... Támadhatók, de kikezdhetetlenek, lehet nemzet golyóstollázni, lehet plágiumozni, lehet Astoriázni is... De ezek kisklások csupán, mint mindenkinél, botlások és hibák. De nem ez a lényeg, mindezek mellékesek, mert a lényeg a csodás egység és ami így áll össze a mában, az folytatódik is, ad infinitum. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
johannluipigus
2024. május 12. 19:25
Ez csúcs. Pali bácsi büszke lehet a két félistenre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!