Az újabb arany kapujában a City, de miért ment neki Guardiolának Ederson, akinek elgurult a gyógyszere? (VIDEÓ)

2024. május 15. 11:16

A brazil kapus nem tudta elviselni, hogy lecserélték. Helyettese megmentette a csapatot, a katalán edző dobott egy hátast, pedig már azt hitte, az Arsenal lesz a bajnok!

2024. május 15. 11:16
null

Nyitókép: Facebook/Manchester City

***

A Manchester City idegenben 2-0-ra legyőzte a Tottenham Hotspurt az angol labdarúgó-bajnokságban, és az utolsó forduló előtt az élre állt. A címvédő kétpontos előnnyel rendelkezik az Arsenallal szemben, a duplázó Erling Haaland pedig ismét a Premier League gólkirálya lehet. A hírek azonban nem csak a norvégról és a jól hajrázó Guardiola-csapat teljesítményéről szólnak.

Elővigyázatosság

Alaposan megszenvedett az aranyérem szempontjából kulcsfontosságú három pontért a Manchester City Londonban. A Bajnokok Ligája szereplést érő negyedik helyben még bízó Tottenham feladta a leckét a kékeknek. A második félidő elején Kevin de Bruyne gólt rúgatott Erling Haalanddal, majd felgyorsultak az események. Előbb egy beadás után Cristian Romero beleszállt a labdát már megfogó Edersonba, gyakorlatilag térddel fejbe rúgta a kapust, akit hosszasan ápoltak. Néhány perc múlva Pep Guardiola lecserélte, vélhetően elővigyázatosságból, ami például mezőnyjátékosok esetében alapvetés fejsérülés esetén... A brazil nem így gondolta, és 

káromkodva, csapkodva vonult le a pályáról, majd hiába nyugtatta a menedzser, tovább dühöngött, és jókorát rúgott a vizes palackokba.

 A kispadra leülve a fejét fogta, társai hiába próbálták vigasztalni, nem lehetett.

Bejött a húzás

Korábban is előfordult, hogy nem értett egyet a szakemberrel egy City-játékos, éppen de Bruyne akadt ki nemrég, de most hiába hívta le Edersonnal együtt, nem a belga vitte el a show-t. Nem mellesleg, nehéz lenne megkérdőjelezni Pep Guardiola döntését, ugyanis – nyilván nem tudhatjuk, Ederson hogy védett volna – Stefan Ortega parádésan teljesített. A 31 éves német-spanyol kettősállampolgárságú kapus egyből jól zárta a sarkot Kulusevski lövésénél, és a hajrában ziccert is hárított, amikor Szon egy az egyben rávezette a labdát Akanji hibája után. A két éve az Armiia Bielefeldtől igazolt tartalék bravúrja láttán dobott egy hátast a sokat látott (és nyert) spanyol tréner!

„Egy az egyben ő az egyik legjobb kapus, akit valaha láttam. Különleges érzéke van ehhez. Ha nincs az a kulcsfontosságú védése, most az Arsenal lenne a bajnok!”

 – méltatta hősét Pep Guardiola.

Finálé

Stefan Ortega védésével gyakorlatilag megnyerte a meccset a City, amely még Haaland révén értékesített egy – szintén csereember, Doku által kiharcolt – büntetőt. A 23 esztendős norvég már ünnepelheti a második PL-gólkirályi címét, 27-nél tart, hattal előzi Cole Palmert. A Manchester City öröme a győzelmen túl kicsit már a bajnoki címnek is szólt, mert ha a hétvégén nyer vagy csak azonos eredményt ér el, mint az Arsenal, ismét az élen végez. A londoni csapatnak már nem a saját kezében van a sorsa, csak akkor reménykedhet a címvédő botlásában, ha hazai pályán megveri az Everton. 

Az utolsó játéknapon a City saját közönsége előtt lép pályára, a vendége az 9. helyezett West Ham United lesz, amelyet szeptemberben idegenben 3-1-re legyőzött. 

Kérdés, hogy Ederson vagy Ortega áll majd az aranykapuhoz érkezett City kapujában szombat délután...

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­k­e­l­­d­ ­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­­p­u­­n­­c­­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!