Itt a vége: nem rendelhető több 44-es számú német válogatott focimez

2024. április 01. 22:56

Többek szerint a szám túlságosan hasonlít az SS-rúnára.

2024. április 01. 22:56

Nyitókép: Adidas

Az Adidas megtiltotta a futballszurkolóknak, hogy a német nemzeti mezre a 44-es számot helyezzék el, mivel az a második világháborúban a náci SS-egységek által használt szimbólumhoz hasonlít – írta a The Guardian.

A mezekkel kapcsolatos aggályokat eredetileg Michael König történész vetette fel, aki szerint

a mez kialakítása nagyon megkérdőjelezhető”.

Az Adidas szóvivője, Oliver Brüggen tagadta, hogy a mez náci szimbólumokra való hasonlósága szándékos lett volna. „Vállalkozásként elkötelezettek vagyunk az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, az erőszak és a gyűlölet minden formája ellen” – mondta. És megígérte, hogy korlátozni fogják a mezek testreszabhatóságát.

Nemrég a német idegenbeli szerelés is vitát váltott ki a rózsaszín színe miatt. Sokaknak nem tetszett ugyanis, hogy az új mezzel a német labdarúgó-szövetség az ország „sokszínűségét” akarta így szimbolizálni. 

A német szurkolók mellett az angol drukkerek is felháborodtak, hogy „woke virtue signallingra” használják a nagyvállalatok a nemzeti szimbólumaikat. A Nike amerikai sportszer gyártó ugyanis a mezen szereplő hagyományos Szent György-kereszthez hozzáadta a lila és a kék színeket, hogy ezzel nyilvánítsa ki a transzneműek iránti nyitottságát, ez pedig nem maradt keresetlen szavak nélkül a szurkolóktól. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­­l­­á­­n­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­­r­n­­­a­­k­­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Robi54
2024. április 02. 15:42
Elmebetegek.
Halder_1899
2024. április 02. 12:01
Azon túl, hogy egy szám nem szerepelhet és nem, nem a 88, hanem most már a 44 sem (mi jön még ?) de sztálin szobor és lenin szobor emelkedhet azon országban. Végig kéne menni pl 1 és 2000 közt, mi az mely így tilos lehet. és még több komcsi szobrot végül is csak 100 millió áldozat. Idióták, 44-es szám ellenség lett, ha ez normális..............
atti64
2024. április 02. 11:41
A NÉMETEK MÁR ELVESZTEK!!!!!!!!!A MIGRIK FELZABÁLJÁK ÖKET ÉLVE!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!