Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, mit vár Szoboszlaiéktól az Eb-n

2023. november 21. 22:34

Ha a csapat a selejtezőkhöz hasonlóan jó teljesítményt nyújt, akkor akár a nyolcaddöntőig vagy a negyeddöntőig is eljuthat – fejtegeti a Google Bard.

2023. november 21. 22:34
NAGY Ádám; SZOBOSZLAI Dominik

A Mandiner beszámolt róla, hogy a magyar válogatott történelmi teljesítményével csoportelsőként jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra. Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát (Google Bard), hogy szerinte milyen esélyekkel vágunk neki a kontinensviadalnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az AI teljes válaszát alább olvashatják:

A magyar válogatott a 2024-es Európa-bajnokságra a második kalapból várhatja a sorsolást. Ez azt jelenti, hogy a 16 kiemelt válogatott közül nem kerülhet a csoportjába, így a csoportkörben várhatóan egy kiegyensúlyozottabb csapattal kell majd megmérkőznie.

A magyar csapatnak a selejtezők során sikerült megmutatnia, hogy képes jó eredményeket elérni. A csoportban végzett első helyen, és csak két mérkőzést veszített el. (Az AI rosszul tudja, nem szenvedett vereséget csapatunk a selejtezőcsoportban – a szerk.)

A csapatban több fiatal, tehetséges játékos is van, akikre Marco Rossi szövetségi kapitány nagyot számíthat.

A végső győzelemre azonban még mindig kevés az esély. A magyar csapatnak a csoportkörön túljutva is számos erős csapattal kell majd szembenéznie, például az angol, a francia vagy a német válogatottal. Azonban, ha a csapat a selejtezőkhöz hasonlóan jó teljesítményt nyújt, akkor akár a nyolcaddöntőig vagy a negyeddöntőig is eljuthat.

A magyar válogatott esélyeit a következő tényezők befolyásolhatják:

A csapat összetartása és motivációja
A sérülések száma
Az ellenfelek összeállítása és formája
Ha a magyar válogatottnak sikerül ezeket a tényezőket a maga javára fordítania, akkor akár a legjobb nyolc közé is bekerülhet.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2023. november 22. 11:18
Mégis mennyire kell ehhez hülyének lenni?
Búvár Kund
2023. november 22. 08:33
Akár összejöhet egy francia-magyar-holland-olasz csoport is, amilyen "mázlink" szokott lenni....
pipa89
2023. november 22. 08:30
Na, meghallgattuk napjaink delphoi jósát.
Ehetős Odó
2023. november 22. 07:20
Elég unintelligens ez a mesterséges intelligencia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!