Dibusz Dénes végre ki merte mondani, amit eddig kevesen (VIDEÓ)

2023. június 11. 16:00

Bár ott volt az előző két Európa-bajnokságon, egyik alkalommal sem kapott játéklehetőséget a Fradi és a válogatott kitűnő kapusa, Dibusz Dénes. Az angolok elleni 4-0-ás győzelmet pályafutása csúcsaként megélő hálóőr nagyon szeretne vb-n és Eb-n védeni. S ha már vágyak, az sem titok, kisfiának Bencének kistestvért is szeretnének feleségével Petrával, akivel rendhagyó családi interjút adtak a Csisztu Sport Castban. VIDEÓ.

2023. június 11. 16:00
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Dibusz Dénes labdarúgó-világbajnokságon is védene a magyar kapuban

„Időbe telt, mire elhittem, hogy nem én vagyok a legokosabb" – mondott valami nagyon meglepőt a mindig szerény Dibusz Dénes, akit a kezdeti pécsi és a barcsi éveiben ide-oda küldözgettek, és csak később ébredt rá, mi kell ahhoz, hogy komoly kapussá érjen. 

Több kulisszatitkot elárult, amikor edzői stílusokról kérdeztük. Megemlítette például, hogy Thomas Doll – akinek az edzősködése alatt került maga is a Fradihoz –, jellemzően egész héten, hétfőtől péntekig kedves, humoros, és mindenkivel barátságos karakter volt. Majd

ahogy eljött a meccs ideje, volt, hogy az első öt percben szétrúgta a jeges ládát, mert „kissé” befeszült a rá nehezedő nyomás alatt.

Míg Szerhij Rebrov maga volt a két lábon járó szigor és precizitás, aki még az esküvőjére is alig engedte el, addig Csercseszov mester stábjával együtt szereti a humort, noha kőkeményen követel. 

A képen: A ferencvárosi Dibusz Dénes kapus a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. február 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt
A képen: A ferencvárosi Dibusz Dénes kapus a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. február 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Dibusz Dénes – Gulácsi Péter sérülése miatt különösen – a magyar válogatott első számú kapusa, így meglepő talán, hogy hiába volt ott a 2016-os és a 2020-as Európa-bajnokságon, egyik alkalommal sem lépett pályára. „Gulácsi Petivel rivalizálunk, nem titok, de akárkit is választ a kapitány, maximális támogatással segítjük a másik munkáját” – mondja Dibusz, aki az angolok elleni 4-0-ás győzelmet eddigi pályafutása csúcsának tartja. 

 – fogalmazta meg a videóban azt, ami sokak igen nagy vágyának beteljesülése lenne, hiszen ez azt jelentéené, hogy a magyar válogatott nem csak újra a soron következő és Eb-n, végre egy világbajnokságon is ott lenne, 1986 után először. 

Dibusz Dénes felesége, Dibusz-Virovácz Petra, aki sohasem szokott nyilatkozni, egyértelmű jelzést adott arról, mit is jelent „focistafeleségnek lenni" a Fradi csapakapitánya mellett. „Sohasem haknizom azzal, hogy kinek a párja vagyok. A Fradi magyar játékosainak feleségeivel nagyon szoros köteléket alkotunk, jó barátságban vagyunk, de nem viszünk ki onnan semmilyen hírt, mert nekünk a nyugodt háttér megteremtése a legfontosabb. 

Hogy miképp reagál ilyenkor? Kiderül a videóból!

 

A nyitóképen: Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a Puskás Arénában 2023. március 15-én. 
MTI/Illyés Tibor

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
occam borotvája 5
2023. június 12. 14:52
A válogatott kapusának kiválasztásánál az az utolsó hogy milyen a világnézete vagy milyen jó ember. Szerintem Gulácsi jobb kapus. De ha barátot kéne választanom az Dibusz lenne.
amca
2023. június 11. 19:33
2 világhírű labdarúgó indult Sellyéről a Fradiba. Szabadi betét László. Meg Dibusz Dénes!!
chief Bromden
2023. június 11. 17:54
Minden elismerésem Dénesnek a magyar bajnokságban nyújtott teljesítményéért. A nemzetközi porond talán sok neki. Ha mégis védeni fog remélem megcáfol, szorítok neki és a csapatnak.
DonCiccio
2023. június 11. 17:51
Ez így van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!