Többet ér a pénzünk mint valaha: az életszínvonal-emelkedés csúcsára repítették Magyarországot az Orbán-kormányok

2021. november 14. 12:20

A Századvég elemzéséből kiderül, hogy míg a baloldali kormányok lejtmenetre rakták a hazai lakosság életszínvonalát, addig a 2010 utáni gazdaságpolitika magasra lőtte a jövedelmek reálértékét.

2021. november 14. 12:20
null
Fekete Kíra

Sereghajtókból éllovasok

Kimutatható, hogy a 2007 és 2010 közötti baloldali kormányzás idején nyolc százalékot csökkent Magyarországon a háztartások egy főre eső jövedelmének reálértéke. Ezzel szemben a 2010 utáni jobboldali kormányok idején a magyar háztartások jövedelmeinek reálértéke növekedett a legnagyobb mértékben – írja a Magyar Nemzet.

Az orbáni gazdaságpolitika emelkedő pályára tette a hazai életszínvonalat

A Századvég elemzése adatokkal alátámasztva mutatja be, hogyan lett az ország 2010 után sereghajtóból éllovas, ami a háztartások életszínvonalának javulását illeti. Az összeállításban a gazdaságpolitika sikerességének egyik legjobb mérőszámát, a háztartások egy főre eső elkölthető reáljövedelmének alakulását vizsgálták. Leegyszerűsítve, ha egy ország növelni tudja ezt a mutatót, az azt jelenti, hogy lakosai jobban élnek, a csökkenő mutatók pedig a romló életszínvonalra figyelmeztetnek. 

A fenti kimutatás alapján kijelenthető:

Amíg a baloldali kormányok gazdaságpolitikája rontott a hazai lakosság életszínvonalán, addig a jobboldali kormányok gazdaságpolitikájának köszönhetően ma jobban élnek a magyarok.

Kimutatható, hogy a 2007 és 2010 közötti baloldali kormányzás idején nyolc százalékot csökkent Magyarországon a háztartások egy főre eső jövedelmének reálértéke. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) statisztikái szerint egész Európában a legrosszabb eredményt tudtuk akkor felmutatni – mutat rá az Origo.

Ezzel szemben a Századvég kimutatásáról leolvasható, hogy a 2010 utáni Orbán-kormányok idején a magyar háztartások jövedelmeinek reálértéke növekedett a legnagyobb mértékben. A 45 százalékos bővülés közel duplája volt a – harmadik legjobb mutatót produkáló – Cseh Köztársaságban mért emelkedésnek, amely szintén egy kiemelkedő teljesítmény.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Imre Debrecen
2021. november 24. 20:29
Kínlódsz.....
ittésmost
2021. november 21. 23:15
Hiányos a megszólításod. Legalább így kellene, mint Steffen: https://www.youtube.com/watch?v=QTsbRIWbJfo&t=1s
DonCiccio
2021. november 19. 11:11
Én nem foglalkozom semmiféle statisztikával. Azt látom tele van a Belváros felső kategóriás kocsikkal, rengeteg az új autó sok családnál több is: anyu apu gyerekek, + külön családi autó. Drága mobiltelefonok tömege, építkezések országszerte, wellness helyek lefoglalva a neten látni sokan már egzotikus helyeken nyaralnak évek óta. A kormány ügyesen váltott keleti kapcsolatokra mikor az EU egy eurokommunista bandává züllött az USA-t meg egy debil fingós képviseli. Az eddigi események azt mutatják jó hogy nem lettünk eurózóna tagja, de magánszerődésben lehet euróval fizetni A migráns hordák eddig nem lépték el az országot
Teréz A Piréz
2021. november 19. 11:11
Engem hidegen hagynak a statisztikák, csak az érdekel, hogy fogalmam sincs, hányadika van, gondolkodás nélkül leemelek a polcról bármit, amire kedvem szottyan, és nem aggódom, hogy nem lesz elég pénz a számlámon. Kis színes adalék, hogy 2010 előtt megszakadtam a munkában, 2013 óta hátébé vagyok, gyessel, gyoddal, mikor mivel. Úgyhogy nekem nincs az a süket baloldali, aki be bírná magyarázni, hogy nem élek jobban. Látványosan jobban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!