Magyarország nem lesz örökké egypárti állam

2019. október 08. 17:09

A rendszerváltás még nem ért véget.

2019. október 08. 17:09
Michael Ignatieff
Michael Ignatieff

„Van egy új konzervatív középosztály Magyarországon, Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban, amelynek a rendszerváltás óta elég jól megy a sora és kedvez nekik, hogy Európa ezen részei csatlakoznak a nyugat-európai vállalatok ellátási láncaihoz. Magyarország a német ipar egyik nagy összeszerelő platformja, mely ipar temérdek vagyont terített szét a magyar gazdaságban. A vezetők között is sok tehetséges magyart találunk. A gazdaság 4-5 százalékkal növekszik. De itt van egy ellentmondás.

A térség ideológiája egyrészről nagyon kapitalista, másrészről viszont nagyon antiliberális, antidemokratikus és a kulturális normák fejlődésével szembenálló.

Orbán nagyon képzett politikus, de együtt kell tartania ezt a koalíciót. És ha Európa recesszióba süllyed, az új középosztály hirtelen korlátokba ütközhet és elbizonytalanodhat. Bonyolult kérdés, hogy ez a rezsim képes lenne-e kezelni a helyzetet. Találniuk kell majd egy ellenséget, hogy elvonják az emberek figyelmét. Ez egy rendkívül ügyes rezsim. De az alapvető állítás az, hogy a rendszerváltás még nem ért véget.”

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvasó 4
2022. szeptember 28. 13:10
"Találniuk kell majd egy ellenséget, hogy elvonják az emberek figyelmét" Ez színtiszta kommunista módszer, amit a cikkíró a jobboldalra próbál tolni, vagy tudatlanságból, vagy aljasságból. Még emlékszünk a kreált ellenségekre: grófok, kulákok, maszekok, 9 millió fasiszta (Rákosi) stb. Persze ő az arab és néger migránsokra gondol, akik viszont tényleg veszélyesek a magyar társadalomra. Összekeverni a dolgokat és hazudozni, ez a CEU-s recept.
Stephan
2019. december 03. 23:37
A ferjem nemet es eloszor eleteben szavaz Budapesten: a Fideszre!!!!
Zsolt75
2019. december 03. 23:35
Nem egy párt van. Azt meg mi döntjük el, melyiket tartjuk legalkalmasabbnak, nem ti.
Párhuzamos különvélemény
2019. december 03. 23:35
Ohh.., ez a nagyonművelt úriember is lesüllyed a "ha..., akkor rossz lesz..." riogató kórusba? Nocsak-nocsak, amikor véget ér a mondanivaló, ugye. Bár a cikk is érdekes, mert a nagyonművelt úr az interjúban azt mondja: "Hungary will not be consolidated into a single-party state forever", csak ez valahogy a cikk címévé már valahogy átfacsarodott egy "Hungary will not be a single-party state forever" mondássá, véletlenül, ugye. Mintha most egyetlen párt működne, ugye. Ugye, ugye, sok kis hazudozó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!