A néptánc ünnepe lesz szombaton az Operettszínházban

2019. március 02. 11:44

Ha lemaradt, a Hagyományok Házában még elcsípheti a legjobb Kárpát-medencei néptáncegyütteseket.

2019. március 02. 11:44

Tizenöt együttes, mintegy ezer táncos lép fel az idei Néptáncantológián, amelyen határon túlról érkező együttesek is részt vesznek - közölte a műsor rendezője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Diószegi László azt mondta, a szombaton az Operettszínházban fellépő együtteseket pályázaton választotta ki a videozsűri.

A határon túlról a bácskatopolyai Cirkalom Táncegyüttes, valamint a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Táncegyüttes érkezik. A Néptáncantológia műsora után, este héttől a Hagyományok Házában bált is tartanak, amelyre szeretettel várják a néptánc és a népzene kedvelőit.

Az évenként egyszer látható Néptáncantológiát csaknem ötven évvel ezelőtt Vásárhelyi László (1925-2002) táncos-koreográfus kezdeményezésére rendezték meg először. A színházi programban az előző évben bemutatott legkiválóbb koreográfiákat mutatják be a Kárpát-medence legjobb néptáncegyüttesei.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avasi proli
2019. március 02. 12:16
A néptánc ciki. Minek erőltetni ezt a kínos, lábszagú mucsaiságot? El kellene már végre felejteni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!