Los Angeles hetven éve és most

2016. július 20. 08:28

Keven McAlester filmje a New Yorkeren osztott képernyőn mutatja meg, milyen volt Los Angeles belvárosa hetven éve és milyen most.

2016. július 20. 08:28

Los Angeles belvárosának Bunker Hill negyede a huszadik század elején elegáns lakások és hotelek terepe volt, de a század közepére munkások és migránsok negyede lett. A város 1959-ben indította be az aztán ötvenhárom évig tartó Bunker Hill Újjáépítési projektet, amely során a New Yorker cikke szerint a „fejlődést” leginkább az határozta meg, amit az építkezésekből profitálók és a városháza akart, mindazok kárára, akik az útjukba álltak. Most Keven McAlester egy osztott képernyős kisfilmben mutatja meg, hogy mivé vált a terület hetven év alatt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2016. július 21. 15:48
Kivágtak egy csomó fát.. )
OberEnnsinnen
2016. július 21. 15:48
Szebbek voltak a 70 évvel ezelőtti autók. És a haladásuk méltóságteljes. A maiak csúnyák. És nincs bennük méltóság. Mint, a benne ülők, nagy részt.
heep
2016. július 21. 15:47
Mindig érdekes a miből mi lett. Legyen szó emberről, városról vagy bármiről. Mindig érdekes a fejlődést vagy a visszafejlődést látni.
Karvaly
2016. július 20. 16:35
A megelevenedett L.A. Noire. És az is pont arról szólt, hogy a nagy felújítás, városszépítés egy hatalmas ingatlanspekuláció - biztosítási csalás volt, amiben benne volt a polgármester, a rendőrfőnök, az építkezési vállalkozók, a helyi pénzügyi elit, és az alvilág.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!