Így írták alá a trianoni békeszerződést

2016. június 04. 09:50

Archív felvételek 1920. június 4-éről, a trianoni békeszerződés aláírásának pillanatairól.

2016. június 04. 09:50

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. július 22. 07:35
A zsidó világhatalmi elit miatt robbant ki a háború útban volt nekik az Osztrák-Magyar Monarchia.
Akitlosz
2016. július 03. 20:42
A csehek meg a szlovákok egészen pontosan ugyanannak a birodalomnak voltak a részei, mint a magyarok. Ugyanabban a hadseregben harcoltak ugyanazon a VESZTES oldalon. Mitől lettek a csehek győztesek az antant oldalán és mitől lett Magyarország a legnagyobb vesztes? Éppen annyi beleszólása volt Magyarországnak az első világháborúba, mint Csehországnak. Semennyi.
2016. június 25. 02:59
Becsülendő benned a lelkesedés, de a valóságos képlet ennél azért bonyolultabb. Trianon legősibb szálai 1871-hez nyúlnak vissza, a német egyesítéshez, illetve az utána bekövetkező Németország megerősödéséhez. Angliának a századfordulótól egyre inkább kezdett elege lenni a fejére nőni képes Németországból. A tengerek feletti korlátlan és megfellebbezhetetlen túlhatalma is kezdett kétségbe vonódni a jellegében teljesen más rendszerű tengeri hadviseléstől. Kiel szériában kezdte gyártani az U-Bootokat. A háború minél gyorsabban ki kellett robbantani, mielőtt még Németország katonailag megerősödik. Szerencsére a cionisták akkor is a helyzet magaslatán álltak, és merénylettel eltudták érni a magyar gyűlölő Ferenc Ferdinándot és feleségét, eredményesen. A causus belli tálcán szolgáltatott, a többi meg már úgyszólván jött magától. Csak az angolok némileg elszámították magukat, és csak későn vették komolyan a német tengeralattjárók okozta fenyegetést, akkor amikor London lakossága az éhezés felé kezdett sodródni. Szerencsére a cionisták megint a toppon voltak, és a Balfour-declaratio aláírását követően be tudták vonni az Államokat az angolok oldalán, amely térséghez egyébként semmi közük nem volt. A Monarchia gyengécske hadereje túl sokat nem segített a németeknek, és az eredmény predesztinálható volt. A kommunistáknak a szerepe "csak" másodlagos volt, és kezdetben csak a hátországi felforgatásokra korlátozódott. A lényeg, hogy ilyen előzmények után Magyarország eljutott az egyetemes történelem legaljasabb és legmocskosabb diktátumának a kényszerű aláírásához. Az egyik pofont adta Trianon, a másikat meg annak körülményei. Erre mondják, hogy: vae victis!
thymian
2016. június 17. 02:53
Na látod ebben igazad van, a kommunisták, orbánékkal az élen, akik még az igazságtételi törvényt is leszavazták. Aztán ez az szdsz-ezés sem túl logikus egy fideszestől, mikor a szadesz a fidesszel volt összeborulva, olyannyira hogy orbán a liberális internacionálé alelnöke volt. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!