Kizárták az Ünnepi Könyvhetet a Vörösmarty térről

2016. március 24. 11:36

Nem engedélyezik, hogy az Ünnepi Könyvhetet 87. alkalommal is a Vörösmarty téren rendezzék meg – döntött a Tulajdonosi Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság. A könyvhét azért nem lehet a téren, hogy a környéken „rend legyen”. A rendezvény áthelyezésére azonban már nincs elég idő. A szervező, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése tiltakozik a döntés ellen.

2016. március 24. 11:36

Kizárták a Vörösmarty térről az Ünnepi Könyvhetet – tudta meg a Magyar Narancs Kocsis András Sándortól, a rendezvényt szervező a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnökétől. A döntést a Láng Zsolt II. kerületi és Kocsis Máté VIII. kerületi polgármesterek által vezetett Tulajdonosi Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság hozta meg.

Az lap szerint az esemény azért nem rendezhetik meg immár 87. alkalommal a téren, hogy a területen „rend legyen”. A rendezvény új helyszínéül a Nemzeti Múzeum kertjét ajánlották fel, de a hátramaradt idő nem elegendő a könyvhét teljes átszervezésére.

Az MKKE szerint a helyszín váratlan és előzmény nélküli megváltoztatása beláthatatlan károkat okozna mind a kiadók, mind az olvasók számára. Ráadásul, mivel a Vörösmatry tér évtizedek óta a könyvhét helyszíne, így az áthelyezéssel Budapest kulturális életének szimbolikus helyét számolnák most fel.

Kocsis András Sándor kijelentette: „A tervezett döntés ellen közel 100 tagcégünk nevében, a magyar könyvszakma nagy részét tömörítő, képviselő szervezetként a leghatározottabban tiltakozunk.”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2016. március 24. 15:05
Ismét pofátlanul hazudnak. NEM zárták ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!