Együtt: Március 8-án döntöttek arról, hogy parkoló lesz a Vörösmarty téren

2016. március 24. 15:40

Pataki Márton, az Együtt képviselője szerint Kocsis Máté „hazudott” amikor azt állította, hogy nem ő „fúrta meg” az Ünnepi Könyvhetet. Pataki szerint Kocsis az alelnöke annak a bizottságnak, amely március 8-án „döntött arról, hogy április 29-től a József Nádor téri építkezés miatt parkoló lesz a Vörösmarty téren”, így a június 9-én kezdődő Könyvhétnek nem lesz helye a téren.

2016. március 24. 15:40

Pataki Márton, az Együtt – a Korszakváltók Pártjának budapesti elnöke szerint a főváros már döntött, és április végétől lakossági parkolót alakítanak ki a Vörösmarty téren, a júniusi könyvhétnek nem jut hely.

Pataki Márton csütörtöki közleményében azt írta: Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester „hazudott”, mert bár azt állítja, hogy nem ő „fúrta meg” az Ünnepi Könyvhetet, a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága – amelynek Kocsis Máté alelnöke - március 8-án határozatban „döntött arról, hogy április 29-től a József Nádor téri építkezés miatt parkoló lesz a Vörösmarty téren”. Hozzátette: ezzel éppen ők döntötték el, hogy nem lehet Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren, mert ott akkor autók fognak parkolni.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere korábbi közleményében azt írta: bár több portálon olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága „kidobta”, „száműzte”, „kifúrta” a könyvhetet a Vörösmarty térről, a valóság az, hogy a bizottság nem hozott erre vonatkozó döntést.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) ugyancsak csütörtöki közleményében azt írta: a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottságának képviselői meg kívánják tagadni a június 9-én kezdődő 87. Ünnepi Könyvhéttől a Vörösmarty tér használati jogát. Azt írták: a Fővárosi Önkormányzat a Vörösmarty tér helyet a Múzeumkertet és a Pollack Mihály tér együttesét ajánlotta fel lehetséges helyszínként a Könyvhétre.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. január 13. 16:30
Tény1: A 444 és a narancs lehozta, hogy az önkormányzat döntése nyomán nem lehet a könyvhetet a Vörösmarty téren tartani. Tény2: Kocsis Máté szerint ez aljas hazugság. Tény3: Egy március 8-ai, a parkolásra vonatkozó önkormányzati határozat nyomán valóban nem lehet ott könyvhetet tartani, max ha a csomagtartóból árulnak majd. A konzekvenciát vonja le mindenki maga.
GregDzsi
2016. március 24. 22:59
Úristen, nem a Zserbó előtt fog dedikálni Heller néni, Karafiáth, Frei, meg a kiskedvencek, hanem a múzeumkertben. Diktatúra!!
madarasi.abel
2016. március 24. 18:50
Kocsis Máté soha nem hazudik. Ő egy fideszes politikus, aki ilyet ha akarna sem tudna tenni.
mo ching
2016. március 24. 18:50
Halló gépház! Mi az, hogy: "A fesztivál.mandiner.hu közlendője: cc6" Egy popup ablakban, amikor dislájkolni akartam az egyik surmót. És el sem lehetett tüntetni, amíg be nem pipálok neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!