Nemzetközi zenei toplista második helyén a Buda Folk Band

2014. január 03. 13:37

Második lett a World Music Charts Europe januári listáján a Buda Folk Band új lemeze, a Magyar Világi Népzene – írja a Hangvető Világzenei és Népzenei Produkciók és Rádió Műsorok Facebook-oldal.

2014. január 03. 13:37

A zenekar rövid ismertetésében azt írják: úgy nyúlnak a magyar népzenéhez, hogy a városi fülnek is érhető lesz, és úgy használják a gyökereket, hogy közben teljesen maiak maradnak. 

Az első helyen egy kongói produkció, a Le Grand Kalle His Live, His Music című száma áll.
 
2013 augusztusában Lajkó Félix első citerás lemezét, a Fonó gondozásában áprilisban megjelent Mező című albumot a szakemberek szavazatai alapján a nemzetközi világzenei toplista élére választották, de előtte évekig nem szerepelt magyar a listán.
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hopp Pál 2.0
2014. június 16. 08:06
Boldog ember lennél, ha tudnád, miről szól a topic........
nyugalmazott tanár
2014. január 04. 11:28
Szívből gratulálok a a Buda Folk Band új lemezéhez, a Magyar Világi Népzene lemezhüköz. Nagy siker, büszkék lehetünk rájuk. Újabb sikere ez a magyar zenének egy modern zenei műfajban. További szép eredményeket kívánok a zenekarnak és a kiadónak is!
nyugalmazott tanár
2014. január 04. 11:28
Nicsak, nocsak. Ráismert a csicskára? Itt hápog (hoppog) naphosszat a vén munkakerülő. Biztosan dudorássza már a Bikicsunájt. Bányarém nénivel párban. :))))))))
Apáczai
2014. január 04. 11:28
kis csicska hopp! A Bikicsunáj című szocialista törzsi nótáról szól. bsandor nagyon beletrafált!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!