Tetszett a királynőnek a VI. Györgyről szóló film

2011. február 06. 15:19

Jóváhagyásáról biztosította II. Erzsébet még a bemutató előtt A király beszéde című sikerfilmet. A brit uralkodó megindítónak találta az édesapjáról, VI. Györgyről szóló, 12 Oscar-díjra jelölt alkotást.

2011. február 06. 15:19

David Seidlerre forgatókönyvíró a BBC-nek elmondta: II. Erzsébet rábólintott A király beszéde című filmre, és megindítónak találta azt. „Ez a legnagyobb elismerés” - mondta Seidler, aki arról is beszélt, hogy a film témája már 30 éve foglalkoztatta. Korábban VI. György özvegye, Erzsébet anyakirályné megvétózta az ötletet, arra kérve a most 73 éves Seidlert, hogy halassza el a filmet, a fájó emlékek miatt.

 
A 12 Oscar-díjra jelölt alkotás Nagy-Britanniában különösen népszerű. A filmben Colin Firth alakítja a beszédhibás VI. Györgyöt, aki egy beszédterapeuta segítségével felülkerekedik dadogásán. II. Erzsébet alakja kislányként tűnik fel a filmben. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!