Magyar fényképész nyerte a Paris Photót

2010. november 18. 10:58

Ősz Gábor kapta meg a párizsi fotóhónap legjelentősebb rendezvénye, a Paris Photo fotográfiai vásár és kiállítás idei fődíját.

2010. november 18. 10:58

Az Elektromos vízió témában meghirdetett pályázaton Ősz Gábor Állandó napfény (Permanent Daylight) című sorozata győzedelmeskedett a Paris Photón. A különleges, camera obscurát használó, kísérletező sorozatban a mesterséges fény és az építészet kapcsolata kerül a középpontba. Ősz Gábor a nyolcvanas években festőként tevékenykedett. A jelenleg Amszterdamban élő magyar fotóst a párizsi Loevenbruck Galéria képviseli a vásáron. A győztes munka alapjául az Amszterdam határában található üvegházak szolgáltak, amelyeket a nővények fejlődése érdekében éjjel is különleges fényekkel világítanak meg.

A 12 ezer euró jutalommal járó elismerést hetedik alkalommal ítélte oda a nemzetközi zsűri. A Paris Photo csütörtökön nyílik meg: a Louvre üvegpiramisa alatti 3 ezer négyzetméter alapterületű kiállítótérben 14. alkalommal rendezik meg a fotóművészet egyik legjelentősebb éves találkozóját, amelyre november 21-ig csaknem 40 ezer látogatót várnak a szervezők. Magyarországot idén három galéria, a Vintage, a Faur Zsófi - Ráday Galéria és a Lumen Galéria képviseli külön standdal.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!