Régészeti valóságshow

2010. március 01. 12:05

Márciustól egy látványásatás keretében, az érdeklődők szeme láttára tárják fel a Szűzies szerelmesek házát Pompejiben.

2010. március 01. 12:05
A házat - amely a Kr.u. 79-ben a Vezúv kitörése által elpusztított Pompeji egyik legszebb épülete - 1987-ben találták meg, ám eddig a publikum nem láthatta. A ház a város főutcáján található, nevét pedig az utcán található kút után kapta, amelyen a bőséget jelképezi a tele kosarat tartó női alak. A 600 méter hosszú út mentén sorakozott a legtöbb kézműves manufaktúra, üzlet és kocsma.

Az épület egy tehetős pék tulajdonában volt, már feltárták az óriási sütőkemencét. „Ez az első épület, amelyet sokéves szünet után feltárunk Pompejiben. A látogatók figyelemmel kísérhetik az ásatás folyamatát, amelynek során a városlakók napi életéről árulkodó tárgyi emlékek kerülnek elő” - moondta Marcello Fiori, Pompeji operatív ügyeinek biztosa.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!