Több száz rendőr üldözi a gyilkosság árán megszöktetett, bevándorló hátterű drogbűnözőt, Mohamedet

2024. május 15. 10:55

Nagy erőkkel keresi a francia rendőrség a kedden fegyveresen kiszabadított bűnözőt, aki miatt hárman is meghaltak.

2024. május 15. 10:55
FRANCE-JUSTICE-DEAD PRISON-INCARVILLE ATTACK

Nyitókép: Estelle Ruiz / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Normandiában rendőrök százai vadásznak a kedden rabszállító autóból megszöktetett drogbáróra – írja a BBC. Mint írtuk: három börtönőr meghalt a franciaországi Eure régióban, amikor kedden 11 óra körül az Incarville-i fizetőkapunál megtámadták a börtönigazgatóság egyik rabszállítóját. A támadók megszöktettek egy korábban emberölési kísérletért elítélt algír származású bűnözőt, becenevén „La Mouche-t”.

Ezt is ajánljuk a témában

Mohamed Amrát, akit A légy néven ismernek, egy roueni bírósági tárgyalásról szállították vissza, amikor egy autó rádöntötte a börtön furgonját egy fizetőkabinnál. A fegyveresek ekkor tüzet nyitottak a járműre, két börtöntiszt meghalt, többen megsérültek, később egy harmadik sérült is elhunyt. Kedden mintegy kétszáz csendőrt mozgósítottak, a kulcsfontosságú helyeken pedig jelenleg is folyik a járműellenőrzés.

A bűnöző ügyvédje, Hugues Vigier a BFMTV francia hírtelevíziónak azt mondta: szeretné hinni, hogy Amra nem tudott a kiszabadítási tervről, nem ilyennek ismeri védencét. Egyes francia sajtóértesülések szerint Amra a hét elején úgy próbált megszökni börtöncellájából, hogy megpróbálta elfűrészelni a cella rácsait.

Laure Beccuau, a főváros államügyésze egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Amra ellen 13 ítéletet hoztak, amelyek közül az első 2009 októberére nyúlik vissza, amikor 15 éves volt, de kábítószerrel kapcsolatban még nem ítélték el. Noha a most 30 éves férfi nem volt fokozottan figyelt fogvatartott, a párizsi ügyész szerint a szállításához „harmadik szintű kíséret” volt szükséges. Amrának állítólag kapcsolatai vannak egy dél-marseille-i drogbandával.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­­k­e­­­l­­d­­­ ­­a­ ­­­s­­z­­e­x­i­­ ­p­u­n­­c­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
verkez
2024. május 22. 10:11
Hajrá makaron! ATOMOT NEKIK!
europész
2024. május 16. 07:30
Vegigneztem a kamerafelvetelt.Nem ertem a rabszallito gepkocsivezeto viselkedeset.Ha egy ismeretlen gepjarmu ilyen egyertelmuen belem hajtana akkor azonnal olyan reokcio lep fel bennem,ha harc legyen harc.Azonnal a gazra lepek es addig tolom a nekem hajto jarmuvet es olyan gyorsan hogy idejuk ne legyen a kiszallasra vagy az elmenekulesre.
Beszélgető
2024. május 16. 04:51
Az olimpia megnyitójáig elkapják, vagy végig fogja szurkolni az egészet??!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!