Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Mi, putyinista, fasiszta, EU-ellenes, ukrángyűlölő erdélyi magyarok

2024. május 17. 15:25

Meg kell hagyni, felületesen szemlélve döbbenetesen hangzik, hogy a romániai magyar közösségnek az ukrajnai háborúhoz való viszonyulása inkább a szélsőséges.

2024. május 17. 15:25
Vlagyimir Putyin orosz elnök a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Eurázsiai Gazdasági Unió (EaEU) tagállami vezetőit tömörítő Legfelsőbb Eurázsiai Gazdasági Tanács ülésén Moszkvában 2024. május 8-án.
Balogh Levente
Balogh Levente
Krónika

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Jevgenyija Novozsenyina

„Meg kell hagyni, felületesen szemlélve igencsak döbbenetesen hangzik, hogy a romániai magyar közösségnek az ukrajnai háborúhoz és az Európai Unióhoz való viszonyulása inkább a szélsőséges, magyargyűlölő, vélhetően Moszkvához közel álló AUR szavazóinak álláspontjához áll közelebb, mint a romániai átlaghoz.

A fenti adatok a Bálványos Intézet legutóbbi felméréséből derülnek ki, amelyben azt firtatták, hogyan vélekednek a romániai társadalom különböző szegmensei az ukrajnai háborúról és egyes intézményekről. Mindazonáltal érdemes árnyaltan kezelni a helyzetet, hiszen vélhetően senki sem gondolja azt, hogy az erdélyi magyarok tömegével rohannak majd az idén esedékes négy választáson a Románok Egyesüléséért Szövetségre (AUR) szavazni.

Már csak azért sem, mert mégiscsak arról a pártról van szó, amelynek olyan fekete öves, frusztrált, soviniszta senkiháziak a fő arcai, mint az úzvölgyi osztrák-magyar katonatemetőnél magyarellenes pogromkísérletet szervező George Simion, illetve a magyar anyanyelvhasználat ellen dzsihádot folytató Dan Tanasă.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­­­k­­e­l­­­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­i­­­ ­p­­u­n­­­c­­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Syndicalist-Cat
2024. május 24. 01:07
EU ellenes nem vagyok mert hiszek abban ,hogy helyre lehet hozni és igen is jó dolog az Unió de a többi igaz rám és büszkén vállalom!
zsolti123
2024. május 18. 13:36
Ha pedig a brüsszeli illetékesek mindezt nem merik, nem akarják tudomásul venni, sőt ott tesznek keresztbe a kisebbségi törekvéseknek, ahol tudnak, akkor nincs miért csodálkozni, hogy az EU jelentette előnyök mellett azért az erdélyi magyarok számontartják az árnyoldalait is. Ettől még sem oroszbérencek, sem Nyugat-gyűlölők nem lesznek. Csak realistán szemlélik, és a maguk értékén kezelik a világ dolgait, amelyek rájuk is hatással vannak. (Forrás: Krónikaonline.ro → https://kronikaonline.ro/velemeny/mi-putyinista-fasiszta-eu-ellenes-ukrangyulolo-erdelyi-magyarok)
pragmatika
2024. május 18. 09:34
@Tommaso "Hogy minden fontos pozicióban a diktátor csicskái és lekötelezettjei ülnek. Még a kormányt ellenőrizni hivatott hivatalok és szervezetek élén is." Na, és arról mesélj libsikém, hogy 2010 előtt mi volt ? Még a takarítónő is libsi volt az MTV-nél pl. Ez van debilkém. Erre szavaztunk, és fogunk is szavazni. Lévén, hogy a ballibsi vezetés alatt sokkal szarabb volt. Fröcsögj csak tovább debilkém, szórakoztató a vergődésed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!