Szakértő mondta el, mit jelent hazánk számára az EP migrációs paktuma

2024. április 11. 08:57

Bakondi György szerint veszélyes döntést hozott az Európai Parlament.

2024. április 11. 08:57

Nyitókép: AFP/ Yassine Gaidi

 

Az Európai Parlament (EP) által szerdán elfogadott migrációs paktum súlyos beavatkozás Magyarország belső ügyeibe, a magyar szuverenitásba – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 Mokka című reggeli műsorában csütörtökön. Bakondi György kiemelte:

a magyar kormány 2015 óta a leghatározottabban ellenállt a kvótarendszer bevezetésének.

A belbiztonsági főtanácsadó megerősítette: Magyarország fenntartja a korábban bevezetett határőrizeti rendszerét, és fenntartja azt az álláspontját is, hogy a rendszer csak akkor hatékony, ha a menekültkérelmeket az Európai Unió határain kívül kell benyújtani. „Ezt a két elemet az EP minden erőfeszítésünk ellenére figyelmen kívül hagyta” – jegyezte meg, hozzátéve: az elfogadott menekültügyi paktum a magyar embereknek nem jó, veszélyt jelent az ország és az unió más államainak belső biztonságára is.

Bakondi György elmondta: az EP által szerdán elfogadott európai uniós migrációs és menekültügyi paktumról szóló rendelet az európai állam- és kormányfők tanácsa elé kerül, ahol szavaznak a dokumentumról és megkezdődött a végrehajtási rendeletek kidolgozása. Úgy véli, hogy a június 9-ei európai parlamenti választáson az illegális migráció, annak megoldási formái és súlyos negatív következményei jelentős politikai szerepet kapnak majd, vagyis az európai polgárok döntése a mostanitól eltérő, más összetételű parlamentet és bizottságot eredményezhet.

Ekkor talán mód lesz arra, hogy a most elfogadott rendeletet és annak végrehajtási szabályait felülvizsgálják”

– fogalmazott.

A belbiztonsági főtanácsadó beszámolt arról is, hogy idén meghaladta a nyolcszázat a magyar hatóságok által elfogott határsértők száma, és 22 embercsempész ellen indítottak eljárást. Ez a szám alacsonyabb a tavaly ilyenkor rögzített adatnál. Azt mondta: a bűnbandák áttelepültek a boszniai, horvátországi határ térségébe, a fő irány már nem Magyarországon keresztül vezet, azonban nem lehet kiszámítani, hogy az elfogadott menekültügyi paktum hatására milyen útvonalmódosulás lesz. A helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérik – erősítette meg Bakondi György.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. április 11. 13:52
EZEKET A BÜSSZELI PATKÁNYOKAT A HAJUKNÁL FOGVA HUZNÁM A FRONTRA VAGY A NO-GO ZONÁKBA OTT KELLENE ÉLNETEK !!!!!!!!!!!!MIKOR URSULAT BASZNÁK VAGY 30AN ÉJSZAKA AKKOR ÉSZBE KAPNA A PICSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
istvanpeter
2024. április 11. 12:44
Amennyiben még a migrációs paktum is működni fog, szinte teljesen biztos, hogy a kvázi nyugat és észak európai államok legkésőbb a század végére el fognak tűnni és iszlám kalifátus lesz a helyükön, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a fehér emberek rabszolgák lesznek, vagy tejesen kiirtják őket. Egyébként ugyan ezen időpontban már egész világon a muszlim népesség lesz túlsúlyban.
Mandarin-888
2024. április 11. 11:25
Nem csak Bakondi György szerint veszélyes döntés, hanem az európai lakosság hatalmas többsége szerint, ezért nyomták le mindenki torkán még a választások előtt, a gyávák.
gilou-au-clavier
2024. április 11. 10:32
Ha majd rendesen beüt a klímaváltozás, elfogy az olaj, az ásványok és nem megy már tovább már a globális GDP lufi + verkli, lesz majd plusz 2 milliárd afrikai fiatal, akkor mindegy lesz, milyen szabályokat meg admisztrációs faszkodást talának ki, van olyan problémahalmaz, amit nem lehet lehet lepapírozni. 20 ezer nagydarab fekát még le lehet, 200 milliót nem lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!