Pokolgépet dobtak egy sátánista templomra Salemben

2024. április 09. 15:25

Az intézményt üzemeltető Sátáni Templom nevű szervezetet már korábban is érték hasonló támadások.

2024. április 09. 15:25

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Pokolgépet dobtak az egyesült államokbeli Massachusetts állam sátánista templomának verandájára Salemben, az épületben az incidens idején senki nem tartózkodott, a robbanószerkezet okozta károkat pedig csak 12 órával később fedezték fel – közölte a rendőrség helyi idő szerint hétfőn.

Tűzszerészek szerint a szerkezet már nem jelent veszélyt, a rendőrség pedig keresőkutyákkal is átkutatta a templom környékét, további pokolgépek után kutatva. A vizsgálatban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz.

Már korábban is érték támadások az intézményt

Az intézményt üzemeltető Sátáni Templom nevű szervezetet már korábban érték bombafenyegetések és gyűlöletbűncselekményt is elkövettek ellene. Két éve egy férfit az épület elleni gyújtogatással gyanúsítottak, mely a törvények szerint kimeríti a vallási helyek, illetve a polgári jogok elleni bűncselekmény törvényi tényállását.

Az állam Salem városában alapított Sátán Egyháza nevű vallási szervezet azt hangoztatja, hogy 

egyébként nem hisz a sátánban, tagjaik a szekularizmust hirdető egyházat „a nem teista vallások közé tartozó szervezetnek” tartják. 

A szervezet nem azonos a sátánizmus megfogalmazója, Anton Szandor LaVey által 1966-ban alapított Sátán Egyházával.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­n­y­­­o­­­k­­ ­­­v­­á­r­n­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
auditorium
2024. április 10. 09:06
Az USA-ban igen sok szekta működik, közöttük vannak nagyon veszélyesek is, ahogy pl. ez a sátánista. Európában is vannak ilyen szekták és gyakran "protestáns" egyházak neveit veszik át, de SEMMI közük nincs a történelmi egyházakhoz. Vannak olyan szekták, melyek teljesen lekopasztják a "hivőiket" anyagilag és eltávolitják őket szüleiktől, rokonaiktól. A legtöbb a jövedelem 1O%-át veszik el. Tehát jó jövedelemforrás a bibliából idézgetni, aki ilyen szektát működtet (nem emberi szeretetből). Vannak szekták, melyek az öngyilkosságba kergetik hivőiket, mások az utódvállalás megtagadására. Szóval veszélyes tanok. Érdekes lenne, ha a MANDINER szerkesztői publikálnának a magyarországi szektákról egy cikket. Várjuk.
Unknown
2024. április 10. 03:48
Pokolgép, sátánista templom… hol itt a probléma?😂🤣
rockercicc
2024. április 10. 00:02
A "békés" keresztények.. Persze fel vannak háborodva, vinnyognak, előveszik a keresztényüldözés-kártyát, ha az ő templomukat éri hasonló támadás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!