Kína kiszorítja a WhatsAppot

2024. április 19. 15:25

Az Apple-t a WhatsApp törlésére szólította fel Kína, az amerikai cég engedelmeskedett.

2024. április 19. 15:25
WhatsApp

Nyitókép: Silas Stein/Getty Images

 

Az Apple eltávolította a WhatsAppot és a Threads-et a kínai digitális áruházából, miután az ország internetfelügyeleti hatósága nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva utasítást adott – írja a CNN.

Kötelesek vagyunk betartani a törvényeket azokban az országokban, ahol működünk, még akkor is, ha nem értünk egyet” – mondta az Apple szóvivője pénteken a CNN-nek. „A kínai kibertér-felügyelet nemzetbiztonsági aggályaik alapján elrendelte ezen alkalmazások eltávolítását a kínai áruházból. Ezek az alkalmazások továbbra is letölthetők maradnak az összes többi áruházi felületen, ahol megjelennek.”

A Meta tulajdonában lévő alkalmazások már korábban is blokkolva voltak Kínában, és nem voltak széles körben használatosak. Az országban csak virtuális magánhálózatok (VPN) segítségével lehetett őket elérni, amelyek képesek titkosítani az internetes forgalmat és leplezni a felhasználó online identitását. 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­n­­­y­o­­k­ ­­v­­­á­­­r­n­a­­­k­­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
salmonella
2024. április 19. 18:12
Az meg mi?
5m007h 0p3ra70r
2024. április 19. 17:09
10 éve használtam utoljára WhatsAppot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!