Zelenszkij nagylelkűen megengedte a francia csapatoknak, hogy otthon maradjanak

2024. március 12. 10:30

„Amíg Ukrajna tartja magát, addig a francia hadsereg francia földön maradhat” – üzente Macronnak az ukrán elnök.

2024. március 12. 10:30
null

Nyitókép: Adnan Beci / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a francia BFMTV televíziónak adott exkluzív nyilatkozatot, amelyben többek között elmondta, hogy az utóbbi időben jobb a helyzet a fronton. „Ezt a friss információt adhatom önöknek: a helyzet sokat javult az utóbbi három hónaphoz képest” – fogalmazott. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a hadsereg nehézségekkel küzdött a tüzérségi lőszerek hiánya, a légiblokád, az orosz nagy hatótávolságú fegyverek, valamint a nagyon sűrű dróncsapások miatt, de azt mondta: sikerült az orosz előretörést megállítani, nagy veszteségeket okozva a támadónak.

Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozatára is reagált az ukrán elnök, mely szerint meg kell gondolni a nyugati csapatok Ukrajnába küldését.

 Amíg Ukrajna tartja magát, addig a francia hadsereg francia földön maradhat”

fogalmazott.

Macron egyébként ezzel a kijelentésével rendesen felkavarta az európai közélet állóvizét, Stoltenberg például többször is sietett lenyugtatni a kedélyeket.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. március 12. 14:31
Macron és Zelenszkij úgy játszanak ultit, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mindent vesztő betlire játszanak. Ajánlott kötelező irodalom: Napóleon és Hitler oroszországi hadjárata és az ezt követő párizsi és berlini vendéglátása az orosz csapatoknak. Sörözői szlengben viszont csak két szavas az üzenet a részükre.
2024. március 12. 13:51 Szerkesztve
Érdekes világot élünk. A franciák messze vannak az oroszoktól, nagy a szájuk. Tudják, hogy nem mehetnek harcolni az oroszokkal, mert azzal sok a semlegességét megőrizni akaró országot is belerángatnának a háborúba. Ezzel szemben az amerikaiak közvetlen szomszédai az oroszoknak. Igen visszafogottan is nyilatkoznak. Nem akarnak a saját földjükön háborús viszonyokat teremteni. Márpedig egy ukrajnai beavatkozás esetén, az oroszok első dolga lenne megtámadni Alaszkát és a nyugati part nagyvárosait. Tisztában vannak vele, a WWIII döntő csatáit Amerikában fogják vívni. (Remélem sehol.) Ennyire azért nem hülyék, hogy saját városaik lerombolását akarják. Amíg csak Európa érintett, addig semmi gond. Szerintem, azok a valakik, akik ezt a háborút kiprovokálták, abban reménykedtek, hogy reguláris erőket fognak a távol-keletről átvezényelni az ukrán frontra, gyengítve az ottani védekező képességet. Ebben az esetben az usákok megtámadhatták volna Kamcsatka felől az oroszt. Nem jött be.
2024. március 12. 13:18 Szerkesztve
A drogos stöpszli náci kobold egyeduralma a világ nagy része felett keményen inog...szerintem két hosszú csík szippantása között azon töri a pestises fejét, hogy miféle hazugságokat tálaljon az imádói felé...ha józan lenne, akkor tudná, ez már a vég...
nempolitizalok-0
2024. március 12. 13:09
Macron megkönnyebbült. Csak az arca volt nagy, ahogy megtudta, egyedül megy, átgondolta a dolgot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!