Újabb övön aluli ütésre készülnek az amerikaiak Magyarország ellen

2024. március 26. 09:52

A két ország Ukrajna-politikájára hivatkozva Magyarországról Romániába kerülhetnek az amerikai repülőgépek, hogy ott képezhessék ki az ukrán katonákat.

2024. március 26. 09:52
null

Nyitókép: AFP/Shawn Thew

A jelenleg Magyarországon állomásozó amerikai szállító-repülőgépeket áthelyezhetik Romániába – írja a The War Zone magazin értesüléseire hivatkozva a Neue Zürcher Zeitung.

Orbán Viktorral ellentétben ugyanis a bukaresti politikai vezetés soha nem kérdőjelezte meg az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, így a közeljövőben ukrán katonákat is képezhetnek majd Románia területén

– áll a nem hivatalos indoklásban. A napokban David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete amiatt panaszkodott, hogy a pápai légibázison szolgálatot teljesítő amerikai katonák nem kaphatnak magyar rendszámot.

Ennél durvább kritika is érkezett már a tengerentúlról: egyes eszement vélemények szerint Magyarország NATO-szövetségesként megoszthat Moszkvával titkos információkat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­á­n­­y­­­o­k­­ ­­­v­­á­r­­n­­a­­k­­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
atti64
2024. március 29. 13:24
TAKARODJANAK HAZA BÜZI PATKÁNYAL EGYÜTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reszelő Aladár
2024. március 28. 08:15
Az nem világos a rendszám sztoriban, hogy hoztak saját autót magukkal, mert az itteniek nem otthoniak, kevesebbet fogyasztanak, de kicsit kisebbek és jobban elférnek a környező utakon, városokban, parkolókban, garázsokban? Vagy van egy olyan szabály, hogy amerikai katona nem vehet/bérelhet Magyarországon autót? A többi bázison ezt hogyan oldják meg? Ha otthoni az autó, akkor hogyan kerül ide és kinek a költségén? Netán erre is használnák a NATO kapacitását?
Martell 2
2024. március 26. 21:52
Menjenek a picsába az amerikai katonák, eddig sem kellett volna itt lenniük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!