Terrortámadás történt Moszkvában, sok a halott (videó)

2024. március 22. 19:28

Az orosz hírügynökségek szerint 50 mentőegységet küldtek a helyszínre, egy moszkvai rendezvénycsarnokhoz.

2024. március 22. 19:28
null

Nyitókép: képernyőmentés

Terepszínű ruhába öltözött fegyveresek nyitottak tüzet automata fegyverekkel az emberekre a Moszkva melletti Crocus City Hall koncertteremben – derült ki a helyszínről készült videofelvételekből, írja a Reuters.

Nem volt azonnal világos, hogy hányan sérültek meg, és kik voltak a fegyveresek, de 

az orosz hírügynökségek szerint 50 mentőegységet küldtek a helyszínre, tudósít a lap. 

A különböző közösségi oldalakon pedig már el is kezdtek terjedni a felvételek a terrortámadásról. 

A szemtanúk szerint a támadók gépfegyverekkel nyitottak tüzet a Piknik együttes koncertje előtt a koncertteremben. „Épp indultam fel a lépcsőn, amikor hallottam a gépfegyvereket, ezután zúdult ki a tömeg a teremből” – mondta egy szemtanú már az épület előtt, miután a helyszínen megjelentek a rendőrök és a tűzoltók.

Úgy viselkednek, a gyakorlott harcosok” – nyilatkozta a Mash Telegram-csatornának egy szemtanú, aki szerint a fegyveresek a belépés pillanatában lelőtték az őröket és az embereket, majd elbarikádozták a bejáratot.

Valaki kitörte az ablakokat a parkoló felé, sokan azon menekültek ki, de nem volt vad lökdösődés” – mondta egy férfi.

A sminkszobában voltunk, amikor az egész kezdődött” – mondta a Piknik együttes vezetője a Kommerszantnak. Dmitrij Csernisevszkij megerősítette, hogy az épület tetejének nagy része ég, de a támadás részleteiről csak másodkézből értesült, az elkövetőket nem látta.

„Szörnyű tragédia történt ma a Crocus City bevásárlóközpontban” – mondta Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester, aki a részvétét fejezte ki az egyelőre még ismeretlen számú áldozatnak és hozzátartozónak.
Szobjanyin közölte, hogy minden szükséges segítséget megadnak a támadás során megsérülteknek. Az orosz állami hírügynökségek szerint a rendőrség és más mentőszolgálatok már a helyszínre érkeztek. Néhányan még mindig a koncertteremben tartózkodtak.

Közben megérkeztek az első jelentések a péntek este történtekről: a RIA Novosztyi szerint legalább három-négy harci öltözékben lévő ember lövöldözött.

Álruhás emberek, legalább hárman, berontottak és automata fegyverekkel tüzet nyitottak. Biztosan vannak sebesültek – mondta a hírügynökség tudósítója, akinek elmondása szerint ezután a bűnözők gránátot, gyújtóbombát, vagy molotov-koktélt is használtak, emiatt gyulladhatott ki a tetőszerkezet.

A hivatalos adatok szerint a halálos áldozatok száma eléri a negyvenet, de a pontos számot még nem tudni.

Emlékezetes: a hónap elején az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége felszólította honfitársait, hogy a következő 48 órában kerüljék a nagyobb összejöveteleket az orosz fővárost célzó, szélsőségesek által elkövetett terrortámadások veszélye miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Cikkünk frissül

 

 

Összesen 464 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­g­ö­s­­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­o­­k­­ ­v­á­r­­n­­a­k­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Mich99
2024. március 23. 01:04
Az ukrán kémszervezet állhat az "Iszlám Állam" cégér mögött..... Máskor "orosz ellenzéknek" nevezik magukat...
letsgobrandon-2
2024. március 23. 00:02
A moslék forradalmároknak is ez kéne.. azarikifaszom koncertet szitáválőnék a gecibe... mekkora vicc lenne .. balos hontalan köcsögök azt hiszik , hogy nekik van csak joguk gyűlölködni
Halder_1899
2024. március 22. 21:52
Usa nyilván tudta miért kéri állampolgáraitól, hogy kerüljék Moszkvában a forgalmas helyeket. Ez magától csak úgy nem jön, oka volt. Legjobb esetben tudomásukra jutott egy készülődő merénylet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!