Öngyilkossági kísérletbe hajszolhattak egy férfit egy kárpátaljai toborzóirodában

2024. március 16. 21:02

A 18-60 év közötti ukrán férfiaknak 2022. február 24-e óta tilos elhagyniuk az országot.

2024. március 16. 21:02

Nyitókép: Facebook

A rendőrség vizsgálatot indított annak a feltételezett öngyilkossági kísérletnek a körülményei miatt, amelyet egy férfi követett el Huszt katonai toborzóirodájában Kárpátalján – számolt be a Kyiv Independent. A sorozóhivatal sajtószolgálata azt állította, hogy a férfit március 13-án vették őrizetbe, amikor megpróbálta illegálisan átlépni a határt. A hivatalos közlemény szerint a határőrök bevitték őt a sorozási irodába, hogy ellenőrizzék a regisztrációs adatait.

Mint ismert, a 18-60 év közötti ukrán férfiaknak a 2022. február 24-i teljes körű invázió kezdete óta bevezetett hadiállapot miatt – néhány kivételtől eltekintve – tilos elhagyniuk az országot.

Miután a férfi kiment a mosdóba, állítólag vágásokkal és véres kézzel találtak rá. Miután kórházba szállították, az orvosok megállapították: a férfi öngyilkosságot kísérelt meg. A férfi barátnője szerint viszont a férfit ukrán határőrök rabolták el egy nagyszőlősi szállodából, foglyul ejtették, a közeli határátkelőhöz szállították, és ott arra kényszerítették, hogy vallja azt: megpróbált átszökni. 

A barátnő állítja, a férfit verték és bántalmazták a huszti parancsnokságon, méghozzá rendőrök jelenlétében.

A rendőrség tagadja, hogy a munkatársai jelen lettek volna a feltételezett bántalmazás során, de nyomozást indítottak öngyilkosságba hajszolás gyanúja miatt. A parancsnokságon eközben belső vizsgálatot rendeltek el.

A lap szerint nem ez lenne az első eset, amikor a sorozást végző tisztek polgári személyekkel és hadkötelesekkel szemben követnek el súlyos visszaéléseket. Nemrég egy hadköteles személy meghalt, miután napokig bent tartották a ternopili hadkiegészítő parancsnokságon. A hírek szerint a férfi epilepsziás volt, és zúzódásokkal a testén találták rá. Tavaly októberben a ternopili parancsnokság biztonsági osztályának vezetőjét kínzással vádolták meg, egy munkatársa ellen pedig civil személy illegális fogva tartásának gyanúja miatt indult nyomozás.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. március 17. 06:27
Akkor tényleg nem lehet 3D nyomtatóval katonát nyomtatni.
EX_Terminator
2024. március 17. 04:53
ÉS OLYAN SINCS HOGYHA A MÁSIK OTT HAGY VAGY KIDOB FOLYTATHATOD MEGINT CSAK, HA EZT MEGTESZED? BÁRMIT!!! MEGTEHET HOGY VÉGET VESSEN NEKI. ÉS OLYAN SINCS HOGY EGY UTOLSÓ BÜDÖS SENKIHÁZI NULLA FELÜLBÍRÁLHATJA EZEN DÖNTÉSED! HA EZ CSAK AZ ESZÉBE MERÉSZEL JUTNI!? OTT HELYBEN AGYONÜTHETED ÉRTE!
békalepcse2.0
2024. március 17. 04:45
Igazából nem értem. Ennyire gyávák az ukri férfiak? Ha már kezében a degyver miért nem azokat nyirja ki számolatlan akik ezt a helyzetet erőltetik? Már a római korból tudjuk, a rabszolga nem jó katona, mert az a saját szabadságáért fog harcolni és most nagyon nem értem az ukrik miért nem ezt teszik?
orokkuruc-2
2024. március 17. 03:14
vajon mikor jönnek rá, hogy zselé és tsai az ellenségük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!