Meghökkentő vád: Donald Trump törvényt sérthetett Orbán Viktor miatt

2024. március 20. 08:51

A Financial Times cikke szerint a volt amerikai elnöknek nem lett volna szabad a békéről beszélgetnie a magyar kormányfővel.

2024. március 20. 08:51

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

***

Lehetséges, hogy Donald Trump megsértette a Logan-törvényt azzal, hogy találkozott Orbán Viktorral – írja a Financial Times.

Az 1799-ben elfogadott büntetőjogi törvény megtiltja, hogy egyesült államokbeli magánszemélyek beavatkozzanak az USA és a külföldi kormányok közötti kapcsolatokba.

Tekintettel arra, hogy Trump egy olyan európai vezetővel találkozott, aki az USA külpolitikájával ellentétben támogatja az oroszokat, illetve kijelentéseket tett arról, hogy elnöksége esetén mit tenne majd, feltételezhető, hogy a volt elnök törvényt sértett

– állítja a cikk.

Trump egyébként a magyar miniszterelnökkel többek között arról beszélt, hogy vannak tervei az orosz-ukrán háború befejezésére.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:20
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­ ­l­á­­­n­­y­­­o­­k­ ­­v­á­­­r­­n­­­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Patika
2024. március 20. 14:51
Melyik békéről nem szabad beszélni? A családi vagy a világbékéről? Ha az utóbbiról tilos az USA-ban hivatalosan értekezni akkor be kell zárni a szépségversenyeket, mert ott minden liba a világbékét szokta fürdőruhában is hagoztatni....
Namond
2024. március 20. 14:15
Ha az 1799-ben elfogadott büntetőjogi törvény megtiltja, hogy egyesült államokbeli magánszemélyek beavatkozzanak az USA és a külföldi kormányok közötti kapcsolatokba, akkor az US Department, hogyan ítéli meg George Soros globális kül- és belpolitikai akcióit?
Lajoss
2024. március 20. 13:28
Két bolond egy pár…😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!