Hetvenegy év után kapcsoltak az oroszok: nem a Nyugat ölte meg Sztálint?

2024. március 05. 09:11

Kéréssel fordultak az orosz titkosszolgálathoz, az FSZB-hez, illetve a legfőbb ügyészhez, hogy „vizsgálják ki a nyugati titkosszolgálatok érintettségét Joszif Sztálin halálában”.

2024. március 05. 09:11
Victory Day celebrations in Sofia

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelenti Moszkvából: új tervvel állt elő Oroszország egyik kommunista pártja, jelesül az Oroszország Kommunistái Kommunista Párt nevű formáció. Szergej Malinkovics, a párt Központi Bizottságának elnöke – aki az idei elnökválasztáson megkísérelte legyőzni Vlagyimir Putyint, de sajnos a választási bizottság nem vette nyilvántartásba –

azzal a kéréssel fordult az orosz titkosszolgálathoz, az FSZB-hez, illetve a legfőbb ügyészhez, hogy „vizsgálják ki a nyugati titkosszolgálatok érintettségét Joszif Sztálin halálában”.

Malinkovics kérését azzal indokolta, hogy egyrészt Sztálin halálának 71. évfordulója van, másrészt pedig „Sztálin kortársainak igen sok tanúságtétele szól arról, hogy a szovjet népek vezérét potenciálisan nyugati befolyásolási ügynökök mérgezhették meg”. A pártvezér azt is közölte a RIA-val, hogy Sztálin mellszobránál virágokat helyeznek el ma Oroszország kommunistái.

Malinkovics „a legjobb pártszervezetek 40-50 képviselőjére” számít a Vörös téren tartott rendezvényen.

Nyitókép: Borislav Troshev / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­­g­­­ö­­s­­ ­­l­­á­n­­­y­­­o­­­k­ ­­v­­­á­r­­­n­a­­­k­­­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
ToIeranciaterror
2024. március 05. 20:39
Sztalin apátok a nyugat bábja volt, ostobák... Mikor veszitek ezt észre? Az oroszok javát vitette el a gulágra...
Csigorin
2024. március 05. 15:10
igen, az enyhen szolva is elgondolkodtato, hogy mig Tito ugynokeit sorra lepleztek le Kelet Europaban (Rajk, Kosztov, Slansky, Dzodze, stb) addig pont a Szovjetunioban nem volt "Rajk-per"... hiheto e, hogy pont a legfontosabb helyre nem kuldott ugynokot az arulo Tito? Hiheto e annak fenyeben amit Hruscsov utana muvelt? Szerintem egyertelmu hogy Hruscsov Tito le nem leplezett ugynoke volt.
nempolitizalok-0
2024. március 05. 13:57
Néni ilyen frizurával az elsők között ment volna a Gulagra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!