Sajtóértesülés: napokon belül kirúghatják az ukrán főparancsnokot

2024. február 03. 07:39

Kérdés persze, hogy ez milyen hullámokat fog verni, Valerij Zaluzsnij ugyanis nagy népszerűségnek örvend Ukrajnában.

2024. február 03. 07:39
null

A CNN arról ír, hogy Valerij Zaluzsnijt napokon belül eltávolíthatják pozíciójából, igaz, cikkükben nem tértek ki arra, hogy mégis milyen forrásból értesültek. Mindenesetre azt ők is elismerik, hogy komoly a feszültség Zelenszkij és Zaluzsnij között, még ha „nyugodt hangnemben” is történt a beszélgetés, amelyen az ukrán elnök lemondásra szólította fel Zaluzsnijt.

Ezt is ajánljuk a témában

A portál azt írja: két lehetséges utódja van Zaluzsnijnak: az egyik Kirilo Budanov, a hírszerzés vezetője, valamint Olekszandr Szirszkij, a szárazföldi erők parancsnoka. Előbbi nem erősítette meg az értesülést a CNN-nek, utóbbi pedig nem válaszolt megkeresésükre. 

A portál hangsúlyozza: annak ellenére, hogy az ukrán ellentámadás kudarcba fulladt, Valerij Zaluzsnij az egyik legnépszerűbb vezető az országban. 

A Kijevi Szociológiai Intézet decemberi kutatását idézik, amely kimutatta: az ukránok 88 százaléka támogatja Zaluzsnijt, míg Zelenszkijt mindössze 62 százalék.

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2024. február 04. 14:08
Ha ez így lesz, akkor megkockáztatom, hogy Zsaluzsnij fű alatt fog tárgyalni az oroszokkal és még nekem az is belefér a képletbe, hogy Zelenszkijt Ő maga fogja likvidálni! Meglátjuk, igazam lesz-e, de az biztos, hogy Zelenszkijnek már nem jósolok sokat hátra!
lajajakab11
2024. február 03. 16:56
BÜDÖS KÁNYA MÉG SEGGHÜLYE IS. KOPEJKÁÉRT NYOMJA ITT A DEMAGÓGIÁT. A MOSZKOVITA KIFEJEZÉS MÁR RÉGÓTA LÉTEZIK, már az SZU idején használatos volt
gyaloggos
2024. február 03. 14:35
KIRÚGJÁK ! OSZT mi változik majd? Hm....?
B_kanya
2024. február 03. 14:26
lajajakab11 2024. február 03. 12:27 • Szerkesztve "a "moszkovita" nem konkrétan az oroszt jelöli," Hanem a kijevi fuckrán (helyesebben kvartal95-ös-kaganos) szómágiát, ami már az Orosz Föderációt is Moszkóviaként emlegeti, a ruszkikat meg orkoknak. Sima náci dehumanizálás. Akkor írj vissza, ha hazaáruló húszcentes lib$$ikomcsi vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!