Kíméletlen fegyvert vetettek be oroszok, a légvédelem sem tud tenni ellene

2024. február 13. 16:30

Sebessége sebezhetetlenné teszi még a legjobb nyugati rakétavédelemmel szemben is.

2024. február 13. 16:30

Ukrajna azt állítja, hogy bizonyítékokkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy Oroszország a csaknem két éve tartó háború során először lőtt ki fejlett hiperszonikus rakétát, amelyet a szakértők szerint szinte lehetetlen lelőni – számolt be a CNN. A Kijevi Igazságügyi Szakértői Tudományos Kutatóintézet a Telegram-bejegyzésben közölte, hogy az ukrán főváros elleni február 7-i támadás után előkerült törmelékek arra utalnak, hogy az orosz hadsereg egy cirkon típusú hiperszonikus cirkálórakétát használt.

A szakértők szerint a cirkon félelmetes fegyver.

Az egyesült államokbeli székhelyű Missile Defense Advocacy Alliance szerint hiperszonikus sebessége sebezhetetlenné teszi még a legjobb nyugati rakétavédelemmel szemben is, mint például a Patriot. A szövetség szerint a sebességét 8 Mach-ra, azaz csaknem 9900 kilométer/órára (6138 mérföld/órára) teszik. Hiperszonikusnak minősül minden 5 Mach (3836 mph) feletti sebesség. „Ha ezek az információk pontosak, akkor a cirkon rakéta lenne a leggyorsabb a világon, ami szinte lehetetlenné tenné a védekezést pusztán a sebessége miatt” – írja a szövetség honlapján.

Nyitókép: Youtube

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. március 02. 11:13
Ez a hír nyugati jeletéseken és nem orosz bemondáson alapszik. Ettől még vannak fenntartások minden K-i és Ny-i katonai hírrel kapcsolatban. A Vaskupola sem tökéletes pedig azt mondták a lakosság megnyugtatására és a kiadások indoklásaképpen.
EX_Terminator
2024. február 13. 20:41
Ekkora sebesség mellett a puszta becsapódásnak is pusztító hatása van.
Kotucso
2024. február 13. 19:45
Úgy látom az oroszok tényleg kifogytak a fegyverekből. A hagyományosakból. Most kezdik levenni a polcról a modernebbeket.
atti64
2024. február 13. 18:32
AZ OROSZOKAT SOHA SENKI NEM FOGJA LEGYÖZNI AZ TUTI!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!